La Vanguardia (Català-1ª edició)

Líders i intractabl­es

Champions League El Barça també va derrotar el Rosengård i compta els seus partits per victòries abans de rebre el Bayern al Camp Nou

- Edu ne Concejo BarceRm/a

El Barça també continua sumant els seus partits per victòries a la Champions. Després de golejar el Benfica (9-0) a la primera jornada, va superar el Rosengård (1-4) per mantenir-se líder del grup abans de rebre el Bayern, amb qui es jugarà la primera plaça, al Camp Nou el proper mes. Amb dos doblets d’Aitana Bonmatí i Mariona Caldentey, les de Jonatan Giráldez en van tenir prou per derrotar el campió suec, però hi van poder haver més gols. El conjunt català va acabar el partit amb unes estadístiq­ues demolidore­s: 32 xuts per 3 del rival. El triomf també li va costar la lesió de Caroline Graham Hansen. La noruega es va retirar entre llàgrimes a la primera part amb problemes en els isquiotibi­als.

Sense un fred excessiu, però sota una intensa pluja, el Barça va tornar a Suècia, país en què va aixecar la seva primera Champions el 2021. En aquella ocasió a Göteborg no hi havia ni una ànima per culpa de les restriccio­ns per la covid, però ahir a Malmö no hi cabia una agulla a les grades. La visita del conjunt blaugrana, sumada a la visita de la seva compatriot­a Fridolina Rolfö, eren arguments més que suficients per omplir el Malmö Idrottspla­ts, i molts aficionats van lluir samarretes i bufandes del Barcelona.

Suècia sempre serà un país especial per al Barça. No només perquè és on es va proclamar campió d’Europa per primera vegada, sinó perquè també va ser davant el Rosengård que va segellar el seu primer passi a unes semifinals de la Champions, cap al 2017, quan en el conjunt suec militava Lieke Martens, que va fitxar pel Barcelona aquell estiu.

La realitat ha canviat molt en aquests cinc anys i ara les blaugrana arribaven com a absolutes favorites. Malgrat això, el Rosengård va sortir valent i va encadenar algunes aproximaci­ons, però cap de perill real per a una Sandra Paños que tornava a l’onze titular després de diverses setmanes lesionada. El Barça aviat aconseguir­ia el control del partit. La davantera formada per Geyse, Oshoala i Graham Hansen acumulava ocasions, ajudada per les contínues pujades d’una immensa Fridolina Rolfö. També funcionava a la perfecció la sala de màquines blaugrana, comandada per Aitana Bonmatí, al costat de Walsh i Mariona.

Que el Barça obrís el marcador era només qüestió de temps. D’insistènci­a no n’hi faltava. Va asfixiar el Rosengård amb la seva pressió alta i es va abocar a l’atac fins que, a la mitja hora de joc, va arribar el premi. Rolfö, que es va inflar a penjar pilotes des de l’esquerra de l’atac blaugrana, va acabar connectant amb Aitana, que va endollar la pilota al fons de la xarxa. El valent Rosengård va reaccionar al gol obligant Paños a intervenir en l’ocasió més clara per al conjunt suec. Però va tornar a aparèixer la de Sant Pere de Ribes per ampliar distàncies amb una rematada amb l’esquerra ajustada al pal després d’una gran jugada associativ­a de l’equip.

Al temps afegit, Mariona va intentar sorprendre Micah amb una canonada des de 30 metres, però la portera del conjunt suec va aconseguir aturar el xut i la

Les blaugrana van acabar el partit amb unes estadístiq­ues demolidore­s: 32 xuts per 3 del rival

Graham Hansen es va retirar lesionada en els isquiotibi­als i avui se sotmetrà a més proves a Barcelona

sorpresa se l’acabaria emportant el Barça quan Holdt va fer l’1-2 a l’afegit amb un xut sec des de la frontal de l’àrea. Poc abans, Graham Hansen abandonava el partit lesionada. Avui se li faran més proves a Barcelona per conèixer l’abast de la lesió.

El pas per vestidors no va canviar la dinàmica del partit. Crnogorcev­ic, que havia entrat en substituci­ó de la noruega, va arrencar la segona meitat amb una clara ocasió però no va tenir fortuna perquè la pilota li va botar just abans de rematar. Poc després Micah va tornar a fer gala d’una gran seguretat sota pals i va enviar a córner un cop de cap d’Oshoala. Però el millor havia d’arribar. Superada l’hora de joc, Mariona Caldentey va firmar el que segurament sigui un dels millors gols de la temporada, ja que va sorprendre la portera australian­a amb un xut des de pràcticame­nt la línia divisòria de mig camp. La futbolista mallorquin­a no en va tenir suficient i, ja al temps afegit, va completar el seu doblet caçant un rebuig després d’un llançament de falta de Claudia Pina, que es va convertir en l’1-4 definitiu.

 ?? Johan Nilsson / EFE ?? Aitana Bonmatí va marcar un doblet en el triomf blaugrana al Malmö Idrottspla­ts
Johan Nilsson / EFE Aitana Bonmatí va marcar un doblet en el triomf blaugrana al Malmö Idrottspla­ts

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain