La Vanguardia (Català-1ª edició)

Corinna llança un podcast per detallar la seva relació amb el rei Joan Carles

- Mariángel Alcázar

Corinna Larsen, que té interposad­a a Londres una demanda per assetjamen­t contra el rei Joan Carles, ha llançat un podcast de vuit capítols en què explica la seva versió de la relació sentimenta­l que va mantenir amb l’anterior cap d’Estat. La producció, titulada Corinna and the king, es va presentar ahir a la capital anglesa coincidint amb la proximitat de la vista del recurs presentat davant el tribunal britànic pels advocats del rei Joan Carles, en què s’al·lega la seva immunitat per evitar ser objecte de la demanda.

El podcast està previst que comenci a emetre’s, en capítols setmanals, a partir de dilluns que ve, a través de les plataforme­s Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, Overcast, Pocket Casts i Amazon Music. Després de l’estrena dels dos primers episodis, cada dilluns se’n podrà escoltar un de nou.

En els dos primers episodis, titulats La Casita i Vivir del cuento, Corinna Larsen explica l’inici de la seva relació després que es van conèixer, el 2004, en una cacera que va tenir lloc en una finca de Ciudad Real, a la qual ella va anar com a experta en armeria. Corinna Larsen explica que el rei Joan Carles va començar a enviar-li cartes i rams de flors diàriament, cosa que deixava clares les seves intencions d’iniciar una relació sentimenta­l. La Casita és el nom que l’amiga del rei Joan Carles va donar a la casa ubicada a la finca de La Angorrilla, a El Pardo, a prop de la Zarzuela, on van tenir lloc les seves primeres trobades i que, posteriorm­ent, es va rehabilita­r perquè Corinna hi residís quan es va mig establir a Espanya.

Més enllà dels detalls sentimenta­ls i morbosos de la relació sentimenta­l amb què es crida l’atenció sobre els podcasts, Corinna Larsen, com ja va fer quan la justícia suïssa la va acusar de blanqueig de capitals, utilitza la producció com a estratègia davant la imminent resolució judicial sobre la continuïta­t o el rebuig de la demanda d’assetjamen­t. A Corinna and the king torna a acusar el rei Joan Carles i els serveis d’intel·ligència espanyols d’haver-la amenaçat quan, després de la ruptura sentimen

La sèrie coincideix amb la pròxima resolució sobre la continuïta­t de la demanda per assetjamen­t de l’emèrit

tal, segons la seva versió, se la va sotmetre a vigilància i assetjamen­t perquè tornés els 65 milions d’euros que, en el seu moment, li havia donat el rei, així com documents que podien comprometr­e la seguretat de l’Estat.

L’emissió dels primers capítols del podcast coincidira­n amb la vista, al tribunal britànic, del recurs interposat pels advocats del rei Joan Carles en què al·leguen la seva condició de membre de la família reial per no ser objecte d’un litigi al Regne Unit. Tot i que, en un primer moment, el jutge que portava el cas va negar aquesta possibilit­at, un nou magistrat va obrir l’oportunita­t per a un nou recurs. La presència del rei Joan Carles al funeral de la reina Elisabet II va revalidar oficialmen­t, en territori britànic, la seva posició institucio­nal, ja que el van convidar oficialmen­t el palau de Buckingham i el Foreign Office, a través de l’ambaixada d’Espanya a Londres. ●

 ?? EFETV / EFE ?? Corinna Larsen
EFETV / EFE Corinna Larsen

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain