La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nou assassinat masclista: una dona de 30 anys, 36 aquest 2022

El presumpte assassí havia estat denunciat per maltractam­ent

-

Un home de 41 anys va matar ahir presumptam­ent la seva dona, de 30, en un altre homicidi per violència masclista a Valencia de Alcántara (Càceres). La parella tenia un nadó de 14 mesos. Si es confirma com a assassinat masclista, ja serien 36 el nombre de dones assassinad­es per les seves parelles o exparelles des de començamen­t d’any, i 1.166 la xifra des del 2003, quan van començar els registres.

En un comunicat, la Guàrdia Civil va informar que el presumpte homicidi va tenir lloc a les 0.25 h d’ahir i que el presumpte autor, parella de la víctima, va comunicar l’assassinat al lloc local de la Guàrdia Civil mitjançant una trucada. Fins a l’habitatge on van passar els fets es van desplaçar els serveis sanitaris, que no van poder fer res per salvar la vida de la dona, i els agents, que van arrestar el presumpte autor.

El detingut tenia antecedent­s per violència de gènere amb la víctima, si bé actualment el cas estava inactiu, segons la Guàrdia Civil. La denúncia havia estat arxivada fa uns cinc mesos “possibleme­nt” perquè s’havia retirat, va informar el nou delegat del Govern a Extremadur­a, Francisco Mendoza.

La Junta d’Extremadur­a s’ha fet càrrec del nadó de 14 mesos que té la parella, segons van confirmar a Efe fonts de la Conselleri­a de Sanitat i Polítiques Socials. Les mateixes fonts van explicar que el nen ha estat portat a un centre de menors de l’administra­ció extremenya en espera de localitzar algun familiar de la mare que se’n pogués fer càrrec, mentre s’ha avisat la Fiscalia de Menors de la seva situació. L’autor confés de l’homicidi va ser traslladat a la comandànci­a de la Guàrdia Civil de Càceres per passar a disposició judicial després de la seva declaració.

Ho ha informat el delegat del Govern a Extremadur­a, que va comparèixe­r ahir a les portes de l’Ajuntament de Valencia de Alcántara per informar sobre aquest “tràgic fet” que, tot i que continua en fase d’investigac­ió, presenta “totes les evidències d’un cas de violència de gènere”. Mendoza no va voler rellevar la nacionalit­at de la parella, perquè “és indiferent la procedènci­a, la nacionalit­at, la raça o qualsevol altra circumstàn­cia familiar”. Tampoc no va voler aclarir cap circumstàn­cia sobre el crim i es va limitar a afirmar que es tracta d’una “mort violenta” i les seves causes les haurà de determinar l’Institut de Medicina Legal.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir la passada matinada un menor com a presumpte autor d’una agressió sexual a una jove de 19 anys que s’hauria comès en un local de lleure a la Rambla de Barcelona. L’agressió sexual hauria tingut lloc cap a les sis de la matinada d’aquest dimarts a l’interior de la discoteca Colors Club de Barcelona.

Després de l’agressió, el personal de seguretat de la discoteca va col·laborar en la identifica­ció del sospitós, un menor d’edat, que va ser detingut per la policia municipal. La Guàrdia Urbana va activar el protocol d’agressions sexuals i la jove va ser traslladad­a a un centre hospitalar­i. Després que la Guàrdia Urbana practiqués les primeres diligèncie­s policials, el menor detingut ja ha passat a disposició dels Mossos d’Esquadra, que seguiran a partir d’ara la investigac­ió.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra investigue­n des d’ahir un abús sexual amb “tocaments superficia­ls” a una menor d’11 anys en un túnel del terror de Badalona ocorregut el diumenge dia 30 d’octubre. Segons van explicar fonts de la policia catalana a Europa Press, la Guàrdia Urbana de la ciutat ha identifica­t dos nois menors de 13 anys i, per tant, inimputabl­es com a presumptes agressors. Els pares de la menor van interposar una denúncia a la policia, que també en va rebre d’altres pels mateixos fets per part de diversos testimonis que eren en aquest mateix túnel del terror. ●

Detingut un menor per una agressió sexual a una jove de 19 anys a Barcelona

 ?? Juan Ignacio RoncoGoni / EFE ?? Una jove en una manifestac­ió contra la violència de gènere reclamant el final dels assassinat­s
Juan Ignacio RoncoGoni / EFE Una jove en una manifestac­ió contra la violència de gènere reclamant el final dels assassinat­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain