La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Suprem redueix un 50% la jornada d’un professor amb una filla amb autisme

- REDACCIÓ

El Suprem ha revocat la negativa de la Comunitat de Madrid de concedir una reducció de jornada d’un 50% retribuïda a un professor de secundària perquè es pugui fer càrrec d’una filla amb necessitat­s especials. La nena té autisme, trastorn de conducta i una discapacit­at intel·lectual d’un 69%.

L’Alt Tribunal estima el recurs del pare contra una sentència anterior del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM). Aquesta resolució, ara anul·lada, avalava la negativa de la Comunitat de Madrid a la concessió de la reducció de jornada. La raó esgrimida llavors era que l’estat de la filla no requeria hospitalit­zació i que la seva atenció “directa, contínua i permanent” era compatible amb l’escolaritz­ació en un centre especialit­zat.

Tot i això, el TSJM admetia la gravetat de l’estat de la menor i recordava que la seva mare, també professora, va tenir

Una sentència anterior va denegar la petició malgrat el “trastorn de conducta greu de la nena”

un permís semblant al sol·licitat. Al pare el va molestar especialme­nt un paràgraf de la sentència: “Les necessitat­s generals de la família o dels pares, per més peremptòri­es que siguin, no justifique­n la reducció de jornada”. El Suprem ara ha atès les seves reclamacio­ns i ha esmenat la plana al TSJM, perquè el fet que la menor estigui escolaritz­ada en un centre amb terapeutes i profession­als especialit­zats no dispensa els seus pares “d’una atenció permanent”. La reducció, doncs, ha estat concedida. Entre altres raons, perquè els pares han d’anar al centre, no només a les sessions de formació i informació, sinó també a auxiliar els profession­als durant l’horari escolar o a recollir la menor davant qualsevol contratemp­s. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain