La Vanguardia (Català-1ª edició)

WhatsApp facilitarà que els usuaris es puguin enviar missatges a ells mateixos

- REDACCIÓ

WhatsApp farà més fàcil que els usuaris es puguin enviar missatges a ells mateixos –i fer servir aquesta aplicació com si fos un bloc de notes–, un ús que ja era habitual entre els usuaris.

Ho ha revelat el portal WABetainfo, arran del que s’ha vist a la versió beta de l’aplicació per a Android i iOS, que ja mostren Envia missatges a aquest mateix número –que surt on a la resta de xats es mostra l’última hora de connexió del contacte–, just a baix del nom, que en aquest cas és el del mateix usuari, i entre parèntesis el pronom tu.

Aquesta novetat realment no canvia res en el funcioname­nt del xat amb un mateix, tret –segons WABetainfo– d’una millora en la sincronitz­ació als missatges que s’envien en aquestes converses quan hi ha més dispositiu­s vinculats al compte.

Més endavant, WhatsApp incorporar­à el número de telèfon de l’usuari a la llista de contactes –encara que no el tinguem a la llista de contactes del mòbil–, perquè sigui molt més fàcil localitzar el xat amb un mateix.

Així, a les pròximes actualitza­cions deixarà de ser necessari crear un contacte amb el mateix número de telèfon, crear un grup en què siguem l’únic integrant per poder fer servir WhatsApp per enviar-nos recordator­is, reenviar-nos missatges o apuntar-hi qualsevol cosa. Aquest segon mètode presenta l’avantatge que es poden crear tants grups com es vulgui, cadascun amb un propòsit o un tema específic. L’inconvenie­nt és que l’aplicació no permet crear un grup amb nosaltres com a únic integrant, de manera que cal convidar un parell de contactes més i després treure’ls del xat.

De la mateixa manera, ja no caldrà fer servir l’adreça web http://wa.me/numerodete­lefon,

reemplaçan­t numerodete­lefon

pel nostre número, que era el sistema que alguns usuaris de l’aplicació feien servir per enviar missatges a les persones de qui en sabien el número, però que no tenien o no volien tenir a l’agenda, o a ells mateixos. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain