La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’oferta de la zona se centra en locals petits amb personalit­at

-

compartim necessitat­s de personal com hi demanem ajuda si se’ns ha espatllat el rentaplats i no trobem un tècnic o hi proposem activitats”.

La idea inicial de la D.O. Sants tenia cert to simpàtic, explica Alberto García Moyano, advocat que dedica el temps lliure a recórrer bars autèntics i vells cellers (conegut pel blog En ocasiones veo bares). No dubta a defensar una iniciativa que “va sorgir per fer pinya i impulsar activitats conjuntes perquè la gent del barri preferís l’opció artesanal més pròxima que anar-se’n a l’altre extrem de la ciutat per provar l’última factoria gastronòmi­ca”.

García Moyano també dona suport com a petit empresari als cellers amb ànima: entre dues de les seves contribuci­ons, el Bodega Montferry, que acaba d’estrenar ubicació després que

L’èxit de La Mundana des del principi va ser un estímul perquè nous negocis obrissin al voltant

els propietari­s de l’immoble que ocupava decidissin construir-hi habitatges. “L’èxit ha estat espectacul­ar, s’ha entès perfectame­nt el nostre disgust i ens hem trobat amb una empatia tan desbordant que vam estrenar el local actual amb unes cues que no havíem tingut mai”.

Tampoc no s’ho acaba de creure Marc Miñarro, geòleg de formació, que regenta el local amb Raquel Bernús. “Nosaltres no venim de la cuina profession­al i fem el que sabem fer, però tenim la sensació que agrada i que hem sabut captar no només la clientela gran que sempre s’hi ha menjat un capipota, sinó també joves que veuen que hem respectat l’essència d’un vell celler posantlo al dia a la nostra manera. Tant de bo quan nosaltres estiguem cansats i amb ganes de retirar-nos algú ens agafi el relleu sense perdre l’esperit i fent la seva pròpia aportació, com hem fet nosaltres”.

García Moyano també va apostar per impulsar el Sants es Crema, que regenta el seu amic Jordi Bernús, germà de la Raquel del Bodega Montferry. La batalla entre els dos locals per quin prepara millors entrepans, per sort, queda en família. ●

 ?? Ana Jiménez ?? Al Bodega Montferry, Alberto García Moyano amb Raquel Bernús i Marc Miñano, que el regenten, i Jordi Bernús (Sants es Crema)
Ana Jiménez Al Bodega Montferry, Alberto García Moyano amb Raquel Bernús i Marc Miñano, que el regenten, i Jordi Bernús (Sants es Crema)
 ?? Fotos Llibert Teixidó ??
Fotos Llibert Teixidó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain