La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un negoci familiar marcat pel decret Boyer

-

■ El pare de Joan Carles, que va ser representa­nt de sabatilles, va comprar el traspàs de La Casa de les Sabatilles als anys vuitanta. El 2010 el seu progenitor va morir i va subrogar el lloguer a la seva mare, morta el 2017. Llavors, va intentar fer una altra subrogació segons la llei d’Arrendamen­ts Urbans, però el conegut com a decret Boyer del 1995 va establir que els lloguers antics s’extingirie­n al cap de vint anys o després de la mort dels primers subrogats. L’afer va acabar als tribunals i, després d’anys de disputa judicial, un jutge va donar la raó a la propietat, per això Iglesias va haver d’abandonar el local del carrer Baixada de la Llibreteri­a. també està menys ben situat que abans, però els altres preus no els podem assumir”, comenta amb resignació Iglesias.

El gerent del negoci troba a faltar el suport real amb fets de les administra­cions, i demana a l’Ajuntament que s’hi podria implicar més ajudant en la tasca comunicati­va per donar a conèixer els comerços locals o reduint la càrrega impositiva. La part positiva és que es tracta d’un local ampli per poder emmagatzem­ar el seu abundant gènere de qualitat, amb més de 3.000 parells de sabatilles.

Com a record d’una vida anterior, Iglesias ha instal·lat dins de la botiga les lletres del rètol de l’antic establimen­t. “Vaig decidir endur-me-les perquè estic segur que sinó haguessin acabat en un contenidor”, diu.

Iglesias anima els antics compradors que s’acostin a la nova seu perquè no desaparegu­i. Sense perdre l’humor, parafrasej­a el reconegut monologuis­ta Joan Capri: “Si no veniu a comprar d’una vegada, demà liquido totes les existèncie­s, inclosa la meva!”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain