La Vanguardia (Català-1ª edició)

La paleta musical de Los Aurora no coneix fronteres

El quintet barceloní de flamenc-jazz-rock-electrònic­a publica el segon àlbum, ‘La balsa de la medusa’

- E t ca R

uan Los Aurora van començar a volar fa dècades se’ls va qualificar de fer flamenc-jazz. El quintet sorgit de la pedrera del Taller de Músics va deixar les seves empremtes d’identitat sonores a l’àlbum Aurora, una obra que va sorgir d’un encàrrec de L’Auditori barceloní i com a homenatge a l’obra de Manuel de Falla. El disc es movia en aquesta línia, però els seus directes els van mostrar de seguida com a quintet poderós, sonorament transestil­ístic i amb una proposta molt atractiva i inusual.

Pere Martínez (cant), Max Villavecch­ia (teclats), Javi Garrabella (baix), Joan Carles Marí (bateria) i

Pol Jiménez (ball) van deixar de seguida la seva empremta artística en escenaris d’aquí i de mig planeta, fins que la pandèmia ho va frenar tot. Això els va permetre donar forma a noves composicio­ns, que han acabat donant vida a l’àlbum La balsa de la medusa, autoeditat i que veurà la llum dilluns. Un disc que reflecteix més bé la seva quinta essència com a grup (l’anterior no deixava de ser un encàrrec), amb un so més enèrgic i elèctric, pròxim al rock i amb pinzellade­s electròniq­ues, a més de flamenc i jazz. I amb col·laboracion­s de Niño de Elche, Chicuelo, Mario Mas i Tarta Relena.

Una obra que ja van avançar fa uns mesos al festival Ciutat Flamenco, i que avui explicaran a la sala Laut (19 hores), amb un col·loqui i una actuació posterior. Max Villavecch­ia i Javi Garrabella són el compositor musical i el compositor líric, respectiva­ment, a partir dels quals treballa la resta del grup, especialme­nt el cantaor Pere Martínez, una de les indiscutib­les referèncie­s del conjunt. Garabella

Lloc i da a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain