La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Tottenham es queda el primer lloc amb un gol al minut 95

- Luis Buxeres

No podia ser de cap altra manera. El grup D d’aquesta Champions, un dels més igualats de tota la història de la competició, amb els quatre equips amb opcions reals de classifica­r-se per a vuitens, no es va decidir fins a l’últim minut de l’últim partit. Va ser al Velodrome de Marsella, on l’Olympique va quedar fora d’Europa per culpa del gol d’Hojbjerg al 95, que al seu torn donava el primer lloc del grup al Tottenham (1-2) i relegava l’Eintracht de Frankfurt al segon en una nit trepidant.

El Marsella, rebut abans del duel per milers de seguidors amb bengales, que van deixar unes imatges poc edificants, va començar la nit com a últim del grup i la va acabar igual, però durant uns minuts va somiar amb el passaport per a vuitens.

Els que van passar entre el golàs de Mbemba i l’empat del Tottenham, obra de l’exblaugran­a Lenglet amb un gran cop de cap. Des d’allà fins al final, els marselleso­s van jugar amb el marcador de l’altre partit, la derrota de l’Sporting davant l’Eintracht, per assegurar l’Europa League, però el gol d’Hojbjerg els va deixar sense res.

Malgrat el segon lloc final, l’Eintracht va ser un altre dels triomfador­s de la nit, remuntant a Lisboa i firmant una victòria (1-2) que li va garantir una plaça a vuitens de final de la màxima competició continenta­l per primera vegada des del 1960, déu-n’hi-do.

Al grup A es va viure un escenari oposat, amb l’emoció a nivells subterrani­s. El Liverpool va derrotar el Nàpols (2-0), però es va quedar lluny de la golejada que necessitav­a per arrabassar-li el primer lloc. I l’Ajax va amarrar l’Europa League amb el seu triomf a Glasgow (1-3). ●