La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feijóo torna a l’economia per mirar de remuntar les enquestes

- Carmen del Riego Madrid

Al PP creuen que Alberto Núñez Feijóo es mou millor en el camp propositiu que en el de líder de l’oposició que confronta amb el

Govern central. Per això, després d’uns dies centrats en el no a la renovació del Poder Judicial amb la rebaixa de penes del delicte de sedició com a teló de fons, el president del PP intenta tornar al debat econòmic, aquesta vegada amb propostes per ajudar les famílies a pagar les hipoteques que patiran un increment els propers mesos a causa de la pujada dels tipus d’interès.

És un retorn a l’estratègia que el va portar a superar Pedro Sánchez en intenció de vot i agafar una certa distància que li continua sent favorable, malgrat que el president del Govern central ha retallat terreny. Ahir, en una intervenci­ó a Guadalajar­a, Feijóo no va fer ni una sola referència al Poder Judicial, del qual vol girar full.

Al contrari, va anunciar un nou pla que el PP enviarà al Govern espanyol –seria el cinquè–, dirigit aquesta vegada a pal·liar la pujada de tipus. Tot i que la proposta no està acabada, Feijóo va avançar dues mesures: recuperar la deducció per habitatge en l’IRPF que va eliminar el 2013 el govern de Rajoy i crear un fons amb aportacion­s de la banca i l’Estat, destinat a ajudar les rendes mitjanes i baixes a fer front a les hipoteques en certes circumstàn­cies, que no va concretar.

Es tracta, va dir el líder del PP, de “ser útil a la gent”, que és pel que està en política, i per això va demanar a Sánchez “que ajudi la gent i no tant els polítics condemnats”, que “es preocupi pels problemes de la gent i deixi de preocupar-se pels condemnats”. Ni una referència explícita a la rebaixa de penes pel delicte de sedició, una paraula que Feijóo va evitar pronunciar.

El PP proposa recuperar la deducció per habitatge en l’IRPF i crear un fons per als més afectats

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain