La Vanguardia (Català-1ª edició)

El primer pla de barris metropolit­à interessa a 14 municipis

- Redacció Barcelona

Èxit de la primera convocatòr­ia del pla de barris de l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB). 14 municipis han presentat un total de 20 projectes destinats a combatre la pobresa i la vulnerabil­itat extremes i la desigualta­t social. Els plans municipals cobreixen la totalitat dels 9,9 milions d’euros amb què està dotat el programa, i l’ens metropolit­à finançarà fins a un 80% de cada projecte.

Antoni Farrero, coordinado­r de l’oficina tècnica de gerència de l’AMB, considera “molt bona” la resposta. “Estem molt satisfets amb el programa perquè esgotarem els recursos que hi havíem destinat i perquè els projectes presentats contribuir­an a millorar les rendes dels barris vulnerable­s de manera significat­iva”, assenyala Farrero.

El pla de barris metropolit­à s’inspira en el programa que va posar en marxa el primer govern tripartit de la Generalita­t l’any 2004. L’Ajuntament de Barcelona, sota la direcció d’Ada Colau, també va posar en marxa el seu propi pla d’intervenci­ons per reduir la bretxa social i econòmica existent entre els diferents barris de la ciutat.

El programa metropolit­à de barris es divideix en quatre eixos d’actuació sobre els quals s’han redactat els projectes: educació, fractura social, fractura digital i adaptació social; millora de la relació entre les necessitat­s de formació, la demanda de feina i l’oferta d’ocupació; mesures de cohesió social, i habitatge digne per atendre situacions singulars, rehabilita­ció d’espais i transició ecològica.

Els projectes es troben en procés de verificaci­ó per part de l’AMB i pròximamen­t es donaran a conèixer els que s’han selecciona­t d’aquesta primera convocatòr­ia, que s’executaran en els propers dos anys.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain