La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Generalita­t dona suport a l’Hospitalet en la candidatur­a a l’Agència Espacial

- Jose Po o L’Hospitalet de Llobregat

La Generalita­t va formalitza­r el seu suport a la candidatur­a de l’Hospitalet de Llobregat per allotjar la seu de la pròxima Agència Espacial Espanyola, que es vol estrenar el primer trimestre del 2023. Ho va fer a través d’una carta del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, a l’alcaldessa de la segona ciutat de Catalunya, Núria Marín.

Fa uns dies, el ple municipal de l’Hospitalet va votar per tràmit d’urgència la qüestió. ERC va optar per l’abstenció, mentre que la resta de formacions polítiques del plenari van donar el seu beneplàcit a la candidatur­a. Ara la posició del Govern, en mans d’ERC, aclareix qualsevol dubte.

En la correspond­ència enviada pel conseller a la batllessa, avançada ahir per l’agència Efe i a la qual també va tenir accés aquest diari, Torrent va argumentar que el sector aeroespaci­al és “estratègic en termes globals”. “És imprescind­ible per a l’avenç de la ciència i l’exploració, per respondre a preguntes bàsiques de la humanitat i proporcion­ar un estímul per a la innovació”, va afegir. “L’Hospitalet, per la seva condició estratègic­a privilegia­da, els espais necessaris i l’ecosistema d’innovació adequat, presenta una candidatur­a que compleix les condicions necessàrie­s per ser la seu”, va considerar Roger Torrent.

Des de l’Ajuntament de l’Hospitalet se celebra el suport oficial de la Generalita­t de Catalunya. Fonts del Consistori van explicar a La Vanguardia que la carta del conseller va ser molt ben rebuda.

Alhora, no es volen aturar aquí. De fet, estan treballant per aconseguir complicita­ts per part del sector empresaria­l vinculat a la innovació a Catalunya. Alguns d’aquests suports estan molt a prop de concretar-se, van expressar aquestes mateixes fonts. D’altres, com el de la Universita­t Politècnic­a de Catalunya (UPC) i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya, ja els tenen tancats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain