La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els comerciant­s demanen un compromís polític per accelerar la reforma

- Redacció Baros ota

L’esperada reforma de la Rambla de Barcelona va començar al mes d’octubre amb anys de retards i amb una previsió que s’executin els treballs en 90 mesos, és a dir, set anys i mig. En vista d’aquests terminis, Amics de la Rambla, l’entitat que aplega comerciant­s, veïns i institucio­ns de l’emblemàtic passeig, va mostrar ahir preocupaci­ó i va lamentar que el calendari previst és “totalment inabastabl­e” per a un carrer que ha de “continuar sent l’espai central de la vida” de la ciutat.

Per aquesta raó, l’associació va enviar una carta a tots els caps dels partits amb representa­ció a l’Ajuntament barceloní perquè es comprometi­n a reduir el període anunciat de les obres als seus programes electorals a les pròximes eleccions municipals del mes de maig.

Malgrat les demores, Amics de la Rambla considera que la reforma encara és “vàlida i positiva”, però adverteix que segurament serà necessari adaptar “certs aspectes a una realitat canviant que a la Rambla és molt evident”. La petició, firmada pel president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar, es va fer en nom de la junta de l’associació i el seu consell assessor.

A tall de denúncia pels incomplime­nts al calendari, l’entitat va instal·lar un marcador sobre El Cafè de l’Òpera que s’actualitza amb els dies de retard acumulats, més de sis anys des de l’aprovació definitiva del pla especial d’ordenació de la Rambla, el 2016.

La reforma del passeig serà tan llarga perquè s’emprèn en diferents trams en cinc fases, cadascuna de 18 mesos per tal de no aixecar tot el passeig alhora. La intervenci­ó es va posar en marxa a començamen­ts d’octubre a la part baixa, entre Santa Madrona i el monument a Colom. L’actuació inclou uns 23.000 m2 i el primer tram compta amb una inversió de 10 milions d’euros dels 44,5 milions del projecte complet.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain