La Vanguardia (Català-1ª edició)

La ballarina Rocío Molina clou la trilogia sobre la guitarra amb ‘Vuelta a Uno’

- N. Cu at CarlosoFa

L’artista malaguenya torna un any més al festival de Girona per oferir el seu espectacle “més llaminer”

La ballarina malaguenya Rocío Molina torna un any més al Festival Temporada Alta per compartir amb el públic l’evolució del seu procés creatiu.

Aquest any estrena Vuelta a Uno, el tancament de la trilogia sobre la guitarra, que es podrà veure a El Canal-Centre d’Arts Escèniques de Salt el 6 de novembre.

“La guitarra és un instrument que m’ha acompanyat des que era petita, i per això vaig sentir la necessitat d’aprofundir molt en cada intèrpret de cadascuna de les meves obres. Així, n’he acabat fent una trilogia”, va explicar la ballarina a la presentaci­ó. D’aquesta manera, amb Vuelta a Uno Molina es retroba amb el guitarrist­a Yerai Cortés, que ja l’havia acompanyad­a a l’espectacle Al fondo riela (Lo otro del Uno), la segona part de la trilogia, que es completa amb Inicio (Uno). Amb la d’ara, les tres peces s’hauran pogut veure al festival de tardor de Girona.

“He tingut una crisi meravellos­a de creativita­t i de productivi­tat. Per això ara presento la part més acolorida i llaminera del projecte”, destaca Molina sobre la seva nova proposta. En conseqüènc­ia, Vuelta a uno es descriu com un espectacle sobre el desig carnal i banal. Sobre el consum urgent i immediat, que representa tant la noció de desig en la societat actual.

Rocío Molina va començar a ballar amb 3 anys i als 7 ja va crear les seves primeres coreografi­es. Aquest espectacle és “el retrobamen­t amb el que és viu, amb l’eufòria i el gaudi, és terra embriagada en compàs de bombardeig que ens recorda que som matèria i respiració alterada”. Vuelta a Uno està produït per El Mandaito en coproducci­ó amb Danza Molina i el Teatro Español.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain