La Vanguardia (Català-1ª edició)

Piqué narra el seu final

Un dels millors defenses de la història del Barça anuncia que plega

- ! Barcelona

Una de les icones del barcelonis­me penja les botes en el futbol d’elit. Un dels símbols del millor Barça de la història se’n va del club amb caràcter d’urgència. Gerard Piqué (35 anys) va anunciar dijous cap a dos quarts de set de la tarda mitjançant un vídeo penjat al seu compte de Twitter que demà dissabte s’acomiadarà del Camp Nou en el partit contra l’Almeria. Encara podria jugar dimarts a Pamplona, però ja està. Després, adeu a l’equip de la seva vida i al futbol profession­al de primer nivell, si més no en la faceta com a jugador.

La seva quinzena temporada al Barcelona no serà completa. Fins ara suma 615 partits com a blaugrana, el cinquè futbolista amb més matxs en la història de l’equip.

Després de ser titular i important durant el conjunt de la seva trajectòri­a, s’havia vist arraconat a la banqueta per Xavi, i assenya

El central s’acomiadarà del Camp Nou demà contra l’Almeria i encara podria jugar a Pamplona dimarts

Piqué perdona al Barça l’import de l’any i mig de contracte que li quedava

lat des de la directiva, amb la resta dels capitans, per no haver-se rebaixat el sou i contribuir així a alleugerir la preocupant massa salarial de l’entitat.

Piqué no ha estat mai un actor secundari i no vol allargar l’agonia del curs actual, en què ha participat en només nou matxs, amb cinc titularita­ts. “Passaré a ser un culer més, animaré l’equip i transmetré l’amor pel Barça als meus fills tal com la meva família va fer amb mi”, narra el futbolista en el vídeo.

El central té contracte amb el Barcelona fins al juny del 2024 però renuncia a l’any i mig de con

tracte i perdona el sou, una qüestió que sens dubte ajudarà l’economia del club. El Barça, mitjançant el seu president, va confirmar ahir al vespre que la predisposi­ció del jugador en aquest sentit és total i que s’estan enllestint els detalls de resolució del contracte. Joan Laporta es va assabentar ahir mateix de la decisió de Piqué.

“He decidit que és el moment de tancar aquest cicle. Sempre he dit que després del Barça no hi hauria cap altre equip. I així serà”, afirma el defensa al seu vídeo. A final d’any acabarà la vinculació amb el club, tot i que ja no hi serà en el derbi contra l’Espanyol, previst en principi per al 31 de desembre.

L’anunci de Piqué arriba després d’uns mesos complicats per al defensa. Al maig Xavi li va comunicar que la seva participac­ió en l’equip seria poc menys que residual i el va instar a abandonar el Barça per no acumular suplències. Piqué va apostar llavors per continuar i estava convençut que capgiraria la seva situació. Però el defensa es va convertir en l’últim central per a l’entrenador, que fins i tot va arribar a col·locar de titular a l’eix un lateral (Marcos Alonso) abans que decantar-se pel de la Bonanova.

Amb 30 títols com a barcelonis­ta la situació s’havia tornat inaguantab­le per a Piqué. Tot i que més enllà de l’aspecte esportiu el jugador està molest amb la directiva.

De fet, va començar a pensar en el vídeo que va penjar després de l’assemblea de compromiss­aris del 9 d’octubre. En aquella assemblea Laporta i el director de futbol, Mateu Alemany, van criticar obertament els quatre capitans de l’equip, Piqué entre ells, per no haver-se rebaixat el sou. Unes paraules que no van agradar gens entre els tòtems del vestidor. Aquell missatge des de la poltrona va arribar abans de la seva mala actuació contra l’Inter, partit en el qual el Barça va quedar pràcticame­nt eliminat de la Champions.

L’ambient es va enrarir entorn del futbolista, i un sector del Camp Nou el va xiular quan va aparèixer en escena en el partit contra el Vila-real, un fet sense precedents, ja que Piqué sempre havia estat un futbolista amb una comunió pràcticame­nt unànime amb la parròquia blaugrana. Si algú representa­va a la gespa l’esperit barcelonis­ta era ell, membre d’una nissaga culer.

Tots aquests esdevenime­nts van fer que Piqué decidís precipitar el seu adeu i ho comentés fa uns dies dins del vestidor, però ningú no sabia el moment exacte en què ho comunicari­a oficialmen­t. El més probable és que Piqué comparegui en roda de premsa amb Laporta a mitjans de la setmana entrant.

Guardiola el va reclutar l’estiu

“Sempre he dit que després del Barça no hi hauria cap més equip”, assenyala el català

“Tornaré”, assegura en un vídeo mirant a la llotja, amb la qual cosa es postula per a unes futures eleccions

del 2008 perquè tornés a casa després del periple pel Manchester United i Xavi haurà estat el seu últim tècnic al Barça. És un punt final en la vinculació amb el club? Doncs el final de Piqué com a barcelonis­ta encara no està escrit. Ell mateix en el vídeo conclou que tard o d’hora tornarà i aquesta frase la diu mirant directamen­t a la llotja. El futbolista­empresari Piqué es postula com a futur mandatari blaugrana. Primer jugador i després president. En això s’assemblari­a al fundador del club, Joan Gamper.

 ?? NurPhoto / Getty ?? " e
# Gerard PiqAé salAdant la grada del Camp NoA, el 9 d’octAbre
NurPhoto / Getty " e # Gerard PiqAé salAdant la grada del Camp NoA, el 9 d’octAbre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain