La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Estic en xoc”

Reaccions Carles Puyol no va amagar la seva sorpresa per una retirada que va generar una infinitat de missatges d’afecte cap a Piqué

- Luis Buxeres Barcelona

Forma part de l’escut del Barça i sempre serà un referent per a tots els culers” Joa+ Laporta

Tot i que a les altes esferes del Barça eren conscients que Piqué estava valorant abandonar el club, el sobtat anunci del central va suposar també una sorpresa al Camp Nou. La reacció blaugrana va ser gradual, i va quedar patent que no hi havia res preparat. Mitja hora després que el vídeo de Piqué corregués com la pólvora per les xarxes socials de mig món, el Barça oferia la seva primera reacció: un missatge amb dos cors, un de vermell i un de blau.

Poc més tard era Joan Laporta el que apareixia a la televisió oficial de l’entitat, aquesta vegada sí, per oferir la versió del club sobre la notícia. “Hi va haver reflexions conjuntes sobre el seu futur, però sent qui és, vam decidir deixar-ho tot a les seves mans”, començava el president, que va revelar que n’estava al corrent. “Piqué serà sempre una referència per al barcelonis­me, suma 25 anys vinculat amb el Barça. El vídeo que ha fet és molt emotiu, m’ha tocat. Ho ha aconseguit tot com a culer i forma part de l’escut”, afegia somrient, satisfet pels èxits del central de la Bonanova.

Després de 18 anys de carrera profession­al, l’empremta que ha deixat Piqué al món del futbol és inesborrab­le. I el seu adeu va provocar una allau de reaccions d’afecte i fins i tot de malenconia, especialme­nt a les xarxes socials, que van treure fum de valent ahir a la tarda . Una de les més boniques i, al seu torn, contundent­s, va ser la de Carles Puyol. Companys de batalles durant sis temporades al Barça, les més exitoses de la centenària història del club, i durant les quals van formar una amistat a prova de bombes, el de la Pobla va parlar des del cor. “Estic en xoc”, admetia Puyol, que va reivindica­r la

Sempre podré explicar que vaig jugar al teu costat, va ser un privilegi; t’estimo, amic” Carles Puyol

Piqué és un estendard del futbol i un dels millors centrals de la història del futbol” Luis Rubiales

És una gran pèrdua; ell deu saber per què ha pres aquesta decisió, tot el meu afecte i suport” Fer+a+do Hierro

Ets un dels gegants del nostre preciós joc i ho has guanyat tot, et trobarem a faltar” Gary Li+eker

figura de Piqué, tantes vegades a la diana. “S’ha estat molt injust amb tu, pocs han defensat la samarreta del Barça com tu ho has fet. Sempre podré explicar que vaig jugar al teu costat, un privilegi”, expressava l’excapità blaugrana. “T’estimo, amic”, concloïa, amb un bonic toc d’emotivitat. El text l’acompanyav­a una foto de tots dos somrients feta el desembre de l’any 2016 en un restaurant d’Esplugues de Llobregat, amb motiu d’una xerrada que es va publicar a La Vanguardia.

Però les reaccions a l’adeu del blaugrana van arribar des de tots els racons. “Et desitgem la millor de les sorts en la teva retirada, Gerard”, publicava la FIFA. “Sort, campió (...) Ets un dels gegants del nostre preciós joc. Simplement un gran futbolista que ho ha guanyat tot. Et trobarem a faltar”, afegia des d’Anglaterra l’exblaugran­a, i recentment guardonat amb el premi Vázquez Montalbán, Gary Lineker.

“Per què no? Ha fet i està fent coses ja des de fa anys fora de l’àmbit del futbolista. I s’està formant amb una experiènci­a de decisions en l’àmbit empresaria­l. Està capacitat si ell ho desitja i els socis així ho volen”, contestava Javier Tebas, president de LaLiga, a Radio Marca sobre la possibilit­at que Piqué acabi sent president del Barça. “Piqué és un estendard per al futbol espanyol, un dels millors centrals de la història”, afegia Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol.

Però el major nombre de reaccions van arribar a Instagram, com a resposta al vídeo que va penjar Piqué. “Llegenda”, repetien John Terry, Kepa, Gerard Deulofeu o Kevin-Prince Boateng. “Mite”, el qualificav­a Marc Márquez. Excompanys seus com Rafinha, Mascherano, Ivan Rakitic o Sergiño Dest també li mostraven tot l’afecte.

 ?? Action Images / Reuters ?? Gerard Piqué i Cesc Fàbregas, tots dos nascuts el 1987, fent un petó al trofeu de campions del món
Action Images / Reuters Gerard Piqué i Cesc Fàbregas, tots dos nascuts el 1987, fent un petó al trofeu de campions del món

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain