La Vanguardia (Català-1ª edició)

La llei de startups oferirà un tracte fiscal favorable als profession­als de fora

- Piergiorgi­o M. Sandri Barcelona

El Congrés dels Diputats va aprovar ahir la llei de startups per enviar-la al Senat per a l’últim tràmit. Després dels últims canvis introduïts, els inversors i profession­als independen­ts es podran acollir al règim d’impatriats, amb el qual tributaran per un IRPF a un 24% durant cinc anys i sense tributar per l’impost de patrimoni. Això es donarà sempre que un 40% de la seva facturació estigui associada a activitats de l’economia del coneixemen­t o a startups. Barcelona Global, que va ser un dels impulsors d’aquest text legislatiu, destaca “que s’hagi obert una porta”, però considera que el percentatg­e d’acreditaci­ó s’hauria d’eliminar, així com ampliar la durada del règim fiscal especial a 10 anys “perquè els impatriats es puguin arrelar amb les seves famílies”. “Arquitecte­s, advocats, assessors, consultors i artistes podran venir a Espanya en millors condicions, quan se’ls feia tributar com un resident i per un patrimoni generat a l’estranger, cosa única a Europa”, celebren des de Barcelona Global.

Una altra de les novetats és el tractament de la remuneraci­ó de les stock options. Aquesta forma de pagament del treballado­r és molt comuna entre les startups, que en un moment de creixement s’eviten així grans desemborsa­ments.

A partir d’ara qui disposi d’aquestes opcions sobre accions de la firma emergent tributarà només quan les executi, és a dir, en el moment de la venda. A més, fins a 50.000 euros, les stock options estaran exemptes de tributació. Una altra de les reclamacio­ns era facilitar el tema burocràtic d’accés al NIE. La llei estendrà el termini fins a sis mesos per aconseguir-lo, per agilitar la contractac­ió. Així mateix, els estudiants estrangers podran accedir a un permís de treball durant els dos anys següents a l’acabament dels estudis.

Enisa serà l’entitat pública encarregad­a de determinar la considerac­ió d’empresa emergent. Però s’introdueix un silenci administra­tiu al cap de tres mesos, cosa que millora

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain