La Vanguardia (Català-1ª edició)

Elon Musk preveu acomiadar la meitat de la plantilla de Twitter

- Redacció Barcelona

El cavall ha entrat tot desbocat. Tot just desembarca­r a la xarxa social Twitter, Elon Musk va cessar quatre dels principals directius: el director executiu, Parag Agrawal; el cap financer, Ned Segal; el conseller general, Sean Edgett; i la directora legal, Vijaya Gadde. Ara ha arribat el torn a la resta de treballado­rs.

Perquè Musk preveu eliminar al voltant de 3.700 llocs de treball, cosa que equival a gairebé la meitat de la plantilla de la xarxa social, segons Bloomberg. L’acomiadame­nt serà imminent, perquè té pensat comunicar-ho aquest mateix divendres, només una setmana després que aconseguís la companyia. Pel que sembla, circula una llista negra de treballado­rs que estarien a punt de deixar l’empresa. Als treballado­rs se’ls oferiran seixanta dies d’indemnitza­ció.

També s’acabarà el teletrebal­l: s’exigirà anar presencial­ment a l’oficina a partir de dilluns vinent. Tampoc no es mantindran alguns dies de descans que estaven previstos al calendari laboral dels treballado­rs.

Segons Bloomberg, Musk està entossudit a reduir costos després de la compra de Twitter per 44.000 milions de dòlars. El multimilio­nari va acceptar pagar 54,20 dòlars per acció a l’abril, just quan els mercats queien. Després va intentar durant mesos sortir de la transacció, al·legant que la companyia el va enganyar sobre la prevalença de comptes falsos.

Twitter va demandar Musk per obligar-lo a complir el seu acord, i les últimes setmanes l’empresari va cedir i es va resignar a tancar el tracte en els termes acordats.

Després de la seva entrada a la companyia, Musk va exposar una sèrie de projectes en què va demanar al personal que treballés “les vint-i-quatre hores del dia”. Entre aquests projectes, la introducci­ó d’una subscripci­ó prèmium de 8 dòlars al mes que permetrà als usuaris obtenir la verificaci­ó d’usuari, veure menys publicitat i augmentar la visibilita­t dels continguts publicats.

Els anunciants, responsabl­es d’un 90% de la facturació de la xarxa social, estan inquiets sobre l’impacte que pot tenir la nova política de moderació de continguts, que afectaria la visibilita­t i el retorn publicitar­i.

General Motors (GM) va anunciar ahir que mantindrà la suspensió de la seva publicitat a Twitter fins que s’aclareixi “la direcció” que prendrà la plataforma social després de la seva adquisició per part d’Elon Musk. El mateix va fer la multinacio­nal francesa L’Oréal.

GM i L’Oréal suspenen les seves campanyes publicitàr­ies atesa la incertesa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain