La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bendodo acusa el PSOE d’oblidar-se dels espanyols i dedicar-se a “resistir”

- Redacció BOrcelonO

El coordinado­r general del Partit Popular, Elías Bendodo, va criticar ahir el Govern espanyol i el seu president, Pedro Sánchez, a qui va acusar de desatendre els problemes del país i limitar-se a “resistir” al seu càrrec a costa de “desgastar” els espanyols.

“Sánchez està sepultat en problemes sense resoldre”, va dir durant una visita a Estepona (Màlaga). Va posar com a exemples l’increment de la llum, del gas i del combustibl­e; la dificultat per accedir a l’habitatge o la imminent pujada de les hipoteques. I va afegir que “està més preocupat a aguantar”.

Per al dirigent popular, el “sanchisme” és una gran “cambra d’eco que vol tapar amb ideologia allò que no és capaç de solucionar amb gestió, que és, precisamen­t, per què paguen un responsabl­e públic els ciutadans”.

Darrere d’aquest Govern espanyol, segons Bendodo, “no hi ha res, tret de molta ideologia, guerres amb els seus enemics íntims, estratègie­s per grapejar tots i cadscun dels òrgans de l’Estat i pactes amb els hereus d’ETA i amb els qui volen trencar Espanya”.

També va acusar Sánchez de deixar un deute als espanyols d’un bilió i mig d’euros que “hipotecarà els nostres fills i nets” i de fer una pèssima gestió que “farà menys dolent Zapatero”. També va arremetre contra la política fiscal del Govern espanyol i va acusar el president de “collar més els espanyols en temps de crisi”. Com a alternativ­a, va proposar reprendre la deducció per habitatge i crear un fons per ajudar els ciutadans davant la pujada del cost de la vida; mesures, va afegir, que els populars han posat sobre la taula.

Va demanar també que Sánchez doni la cara per explicar què està passant amb els fons europeus o amb qüestions com el que va passar a la frontera de Melilla al juny, “en lloc d’enviar-hi un dels seus ministres”. Elías Bendodo va denunciar que el president “està perdent una gran oportunita­t de fer servir una eina molt potent per pal·liar la crisi econòmica en què està sumit el país, tot i que, com els mals estudiants, s’ha quedat endarrerit i ha de demanar més temps”.

 ?? Jesus Montoy o JFJ ?? Elías Bendodo
Jesus Montoy o JFJ Elías Bendodo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain