La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un atropellam­ent intenciona­t després d’un casament deixa quatre morts

L’autor de la matança a Torrejón de Ardoz va fugir, però va ser detingut a Seseña

- Redacció EF

Tres persones van ser detingudes ahir com a presumptes responsabl­es de l’atropellam­ent intenciona­t que va matar quatre persones, entre elles un menor, durant la matinada de dissabte a diumenge a la localitat madrilenya de Torrejón de Ardoz. El succés també va deixar deu ferits, quatre d’ells molt greus, segons va informar la Policia Nacional.

Fonts pròximes a la investigac­ió han confirmat que els tres detinguts, que van ser traslladat­s a la caserna de la Guàrdia Civil de Seseña (Toledo) com a suposats responsabl­es de l’atropellam­ent, són un home de 35 anys i nacionalit­at portuguesa, que conduïa el vehicle, i els seus dos fills, de 16 i 17 anys i nacionalit­at espanyola. A més, es busca un quart ocupant del vehicle, un jove de 18 anys, cosí dels dos menors i nebot del conductor.

Els fets van tenir lloc cap a les 3 de la matinada davant del restaurant El Rancho, al número 6 de l’avinguda de la Constituci­ó de Torrejón, on se celebrava un casament gitano.

Dues famílies es van embrancar en una baralla que va acabar en atropellam­ent quan el conductor d’un Toyota Corola va envestir un grup de convidats i va fugir amb els seus dos fills i el seu nebot a bord en direcció a l’autovia d’Andalusia.

La Policia Nacional va alertar la Guàrdia Civil, que feia controls rutinaris a Seseña, on pel que sembla resideix un familiar de l’agressor.

Els agents van cridar l’alto al vehicle al barri d’El Quiñón, la urbanitzac­ió que va construir el conegut com el Poceño. Els seus ocupants van sortir corrents del cotxe i van provar d’escapar-se, però tres d’ells van poder ser intercepta­ts, mentre que el jove de 18 anys va aconseguir fugir.

El vehicle va quedar totalment destrossat i encara hi havia restes de les víctimes. Dins el cotxe, els agents van trobar prop de 5.000 euros que, pel que sembla, estaven destinats a la manzana, on es dipositen diners per als nuvis segons la tradició gitana.

Els tres detinguts van declarar per separat que els havien tirotejat –alguns testimonis també asseguren que es van sentir trets–, però de moment no s’ha trobat cap marca ni al cotxe ni en ells mateixos, informa Efe.

Segons Emergèncie­s 112 de la Comunitat de Madrid, els morts són una dona de 70 anys i tres homes d’edats aproximade­s de 40, 60 i 17 anys que presentave­n fractures i politrauma­tismes. Els ferits van ser traslladat­s als hospitals de Coslada, de la Princesa i Gregorio Marañón.

Segons han explicat alguns testimonis, l’autor de l’atropellam­ent mortal, familiar del nuvi, no figurava entre els convidats al banquet al restaurant El Rancho de Torrejón de Ardoz, a què van assistir unes 200 persones. Pel que sembla, però, sí que es va presentar, juntament amb uns acompanyan­ts, a la cerimònia religiosa, i va protagonit­zar una discussió amb altres convidats al casament.

Ja a l’exterior del restaurant es va desencaden­ar una baralla multitudin­ària a cops de puny i puntades de peu fins que l’autor dels fets, dos dels seus fills i un

El succés, a la sortida del banquet, també va provocar una desena de ferits, quatre d’ells molt greus

nebot es van dirigir cap al lloc on estava estacionat el seu vehicle. El conductor va trepitjar a fons l’accelerado­r i va envestir brutalment diverses persones que hi havia al pàrquing del restaurant, i després va fugir immediatam­ent.

L’atropellam­ent va deixar un escenari dantesc que després es van trobar els facultatiu­s del Summa 112, de la Creu Roja, l’ambulància municipal i el personal de Protecció Civil que van anar al lloc del luctuós succés.

 ?? EaE ?? Estat en què va quedar el vehicle
EaE Estat en què va quedar el vehicle

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain