La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una explosió a la refineria de Repsol fereix dos operaris a Tarragona

- Esteve Gir lt Tnrrngonn

Una explosió ahir en una de les plantes del complex industrial de Repsol a Tarragona, durant la posada en marxa d’una de les unitats de combustibl­es, va provocar ferides de diversa considerac­ió en dos dels treballado­rs. L’accident es va originar per una fuita d’hidrogen a l’interior de la planta i la posterior inflamació en una brida, segons va explicar Repsol. El sistema antiincend­is de la unitat afectada va funcionar correctame­nt i es van poder apagar les flames ràpidament.

Els dos operaris ferits van ser traslladat­s fins a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, però van rebre l’alta poques hores després segons va confirmar Repsol. Un dels treballado­rs va patir cremades de segon grau, mentre que l’altre operari afectat només va tenir ferides lleus i un cop al genoll.

L’accident es va produir a les 8.45 hores del matí i va ser comunicat públicamen­t per l’empresa al voltant de les dues de la tarda. Repsol assegura que va informar “immediatam­ent” les autoritats. La companyia ha obert una investigac­ió interna per aclarir les causes de l’explosió.

La refineria de Repsol, al terme municipal de la Pobla de Mafumet (Tarragonès), està duent a terme des de finals de setembre tasques de mantenimen­t i millora, amb les instal·lacions aturades. Aquests dies les diferents unitats estan realitzant els treballs previs a la seva posada en marxa.

L’incident va ser comunicat per Repsol al Centre de Coordinaci­ó Operativa de Catalunya (Cecat) i qualificat com a accident laboral. No va ser necessari activar cap pla d’emergèncie­s, ja que l’explosió no va tenir cap afectació a l’exterior del polígon petroquími­c.

Acció Climàtica va obrir un expedient informatiu a la Repsol a mitjans d’octubre per una fuita de nafta en una canonada de la mateixa refineria en la realitzaci­ó de tasques de mantenimen­t durant la mateixa parada tècnica. Es va disparar durant diverses hores la concentrac­ió a l’aire de benzè, producte cancerigen.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain