La Vanguardia (Català-1ª edició)

Col·leccionist­es de clàssics

El Barça atropella el Reial Madrid i suma el novè triomf contra les blanques

- Edurne Concejo Barcelona

El clàssic torna a ser blaugrana. El conjunt català va guanyar el Reial Madrid i ja suma nou victòries en els nou clàssics que s’han disputat des que l’entitat blanca va crear un equip femení fa dos anys. El Barça va arrossegar el conjunt d’Alberto Toril, que no va poder fer res per evitar la golejada. Crnogorcev­ic ja avançava les barcelonis­tes al cap de 4 minuts que comencés partit i Patri ampliava distàncies abans del descans. Aitana Bonmatí i Rolfö, a la segona, van completar una golejada que podria haver estat d’escàndol si no hagués estat per l’estel·lar actuació de la portera madridista Misa.

En un Alfredo di Stéfano que va viure el millor registre d’assistènci­a (5.126 espectador­s), amb gran afluència blaugrana a les grades i amb presència d’un Florentino Pérez poc assidu als partits de la seva secció femenina, el Barça va sortir com un autèntic vendaval i va desbordar el Reial Madrid amb constants arribades a la porteria d’una Misa que es va haver d’aplicar molt per evitar el desastre. Geyse va avisar del turment que seria per a la defensa madridista ja des del segon minut del partit amb un xut que va evitar la portera local amb el cos, com si fos futbol sala. Tot seguit, Patri Guijarro va estavellar un cop de cap al travesser. Un avís més del que havia d’arribar. Al minut 4, el Barça ja anava al davant al marcador gràcies a una rematada de cap perfecta d’Ana Maria Crnogorcev­ic, que hagués pogut ampliar distàncies dos minuts després si no hagués estat per Misa.

L’equip de Giráldez se sentia còmode i exercia una pressió altíssima que asfixiava el Reial Madrid, completame­nt noquejat i incapaç de reaccionar. Les seves úniques aproximaci­ons eren tímids intents d’enviar la pilota a l’àrea de Paños, però l’atenta defensa blaugrana aconseguia desactivar el perill abans que arribés a ser real.

A mesura que passaven els minuts, el Barça va pausar una mica el joc, i això va permetre a l’equip de Toril tenir una mica més de possessió, tot i que sempre estèril. La primera vegada que el Reial Madrid va xutar a porteria va ser al minut 38, amb una rematada d’Esther sense complicaci­ons per a la portera alacantina. La nou blanca la va rebre completame­nt sola a l’àrea, però no se’n va adonar i es va precipitar en el xut. Després es va desesperar i va recriminar a les companyes que no l’haguessin avisada que estava sola i hagués tingut temps de controlar la pilota i afinar la punteria.

El Barça va continuar acumulant arribades i quan faltava un minut per al descans, va donar una puntada a un ferit Reial Madrid. Patri Guijarro, davant la passivitat defensiva del rival, va rebre la pilota a l’interior de l’àrea petita, la va abaixar, va aixecar el cap i va xutar al fons de la xarxa per marcar el 0-2.

L’equip de Giráldez va sortir dels vestidors amb el mateix ins

L’estel·lar actuació de la portera Misa va evitar una golejada més gran per part de les barcelonis­tes

El Di Stéfano va viure el millor registre d’assistènci­a, amb gran presència d’aficionats blaugrana