La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Madrid busca el lideratge a Vallecas sense Benzema i Kroos

- Carlos Novo ÀLEX E

Després de reaccionar a la Champions amb una victòria contra el Celtic, aquesta nit el Reial Madrid vol recuperar el lideratge amb una victòria a Vallecas contra un Rayo que té una bona dinàmica. Els blancs acudeixen a la cita sense Benzema, que es perd el vuitè partit (sis de Lliga) de la temporada, ni Kroos, que va veure la vermella diumenge contra el Girona en la que va ser la primera expulsió de la seva carrera. Si guanya, el Madrid hauria sumat el ple de victòries com a visitant a la Lliga (sis de sis) abans de l’aturada del Mundial.

En el capítol d’altes i baixes, Ancelotti tampoc no podrà comptar amb Rüdiger, fora de la llista per una sobrecàrre­ga, però sí que té a disposició Tchouaméni, que formarà un mig camp amb Modric i Valverde. Per a l’atac, seria normal que Rodrygo tornés a repetir i tingués a les bandes Vinícius i Marco Asensio. El balear ja va jugar un bon partit dimecres contra el Celtic.

El Madrid no ho té mai fàcil a Vallecas, un escenari que no és el seu fort: camp estret i un rival que l’estreny molt. La temporada passada va guanyar amb un gol de Benzema en els últims minuts.

El Rayo arriba al partit després d’encadenar quatre matxs sense perdre. Dels últims dotze punts en joc n’ha sumat vuit: quatre d’ells a domicili amb l’empat contra l’Atlètic de Madrid (1-1) i la victòria contra el Sevilla (0-1), dos partits contra rivals de més entitat.

Amb 18 punts a la classifica­ció, més a prop de la zona europea que del descens, el Rayo viu còmodament instal·lat a la meitat de la classifica­ció. Per a aquest partit, Andoni Iraola recupera dos jugadors molt importants dins el seu vestidor. Un és el mitjapunta argentí Óscar Trejo, que no va jugar contra el Sevilla perquè estava sancionat, i l’altre és el davanter colombià Radamel Falcao, recuperat d’una lesió muscular que li va impedir jugar els dos últims duels.

De tots dos, el que segur sortirà a l’onze titular és Trejo. A la resta de línies no s’hi preveuen grans novetats. Potser l’únic dubte és el mig del camp, amb tres jugadors –Santi Comesaña, Oscar Valentín i Pathé Ciss– per a dos llocs. La decisió la prendrà a última hora Iraola en funció de si aposta per un perfil més de joc i possessió o un altre de més contenció.

Ancelotti va tornar a insistir ahir durant la roda de premsa que no pensa contractar ningú en el mercat d’hivern, tot i que es va mostrar més obert que altres vegades a possibles sortides: “El mercat està tancat, tant per a les entrades com per a les sortides. Però si algú demana de sortir, ho escoltarem”. Les últimes hores es parla d’una possible sortida de Hazard en el cas que faci un bon Mundial.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain