La Vanguardia (Català-1ª edició)

Punt de coratge de l’Espanyol

L’equip blanc-i-blau va resistir després de jugar una hora amb un de menys per expulsió de Cabrera

- o Madrid

L’Espanyol va treure un punt de molt de mèrit al Metropolit­ano malgrat jugar una hora amb un home menys per expulsió de Cabrera. L’Atlètic va empatar el partit en els últims deu minuts amb l’entrada de João Félix, que va revolucion­ar l’equip com ja va passar davant del Cadis al Nuevo Mirandilla. La tarda va acabar una altra vegada amb un regust amarg per a Simeone, que havia deixat d’inici a la banqueta el jove portuguès, a qui va fer pagar amb la suplència el seu mal partit a Porto, quan el suspens havia estat general. L’empat no alleuja gaire la mala situació de l’Espanyol a la taula, però sí que suposa una important injecció de moral per als pericos, que sumen ja quatre partits sense guanyar, aquest cop davant un Atlètic menor, sumit en la mediocrita­t i que ja sembla no tenir objectius aquesta temporada.

Diego Martínez va apostar d’inici per un 4-2-3-1 bastant ambiciós. El tècnic va apuntalar el centre del camp amb Keidi Bare i en atac va donar la banda dreta a Aleix Vidal en detriment de Puado. Era un Espanyol amb tres jugadors amb passat matalasser: Lecomte, Cabrera i Keidi Bare.

El plantejame­nt inicial de l’Espanyol va servir per travar el partit al centre de camp, una zona on s’acumulaven massa futboliste­s sense que ningú dominés el joc.

L’hora no ajudava (les dues del migdia), però el partit es jugava, a més, amb poc ambient i molts buits en unes grades habitualme­nt plenes. L’afició més ultra dels matalasser­s, el Frente Atlético, no va entrar fins al descans per mostrar així el seu empipament pel mal partit dels seus a Porto. Quan van entrar, la resta els va rebre amb una sonora xiulada.

El partit va canviar a la mitja hora. Fins aleshores l’Espanyol amb prou feines havia creuat el centre del camp, però tampoc no havia patit en defensa. Tot transcorri­a més aviat entre badalls quan Reinildo va trobar una bona passada cap a Morata a l’esquena de Cabrera. El davanter va agafar la pilota i quan ja enfilava cap a Lecomte va ser travat pel central

uruguaià. L’àrbitre canari, Pulido Santana, no s’ho va pensar i va treure la vermella a Cabrera. L’Espanyol es quedava amb un de menys amb una hora per davant.

L’expulsió va activar una mica les neurones de l’Atlètic, que va apujar una mica la velocitat al seu joc i van aparèixer les primeres ocasions, la més clara al 34: una bona centrada de Reinildo que Marcos Llorente, en bona posició, va acabar amb una rematada violenta que se li va anar per damunt del travesser. Un minut després, Diego Martínez reaccionav­a amb un canvi defensiu. Treia el central Sergi Gómez per tapar el forat que deixava Leandro Cabrera i feia sortir un migcampist­a, Keidi Bare. Es va recompondr­e així bastant bé la defensa de l’Espanyol.

Per a la segona part, Simeone va introduir Correa per De Paul. L’Atlètic va començar més incisiu, però sense veure porteria ni crear ocasions clares tret d’embolics a l’àrea. L’Espanyol ja es limitava a sobreviure. Als 55 minuts, Martínez va refrescar l’equip amb un doble canvi: van entrar Puado i Simo per Oliván i Braithwait­e. Va arribar llavors la primera ocasió mig clara de l’Espanyol. Una centrada de Darder i un cop de cap alt de Sergi Gómez. Va ser un avís, perquè l’Espanyol va marcar pràcticame­nt a la següent acció, al 63: una centrada d’Óscar Gil que Joselu va pentinar per damunt de Molina perquè Darder marqués a porta buida.

Va entrar João Félix per Carrasco i al 79 va empatar per fi l’Atlètic amb un cacau del jove portuguès després d’un control amb el pit i una rematada ajustada al pal. Va poder guanyar el partit João Félix amb un cop de cap aturat pel porter francès. Va corejar llavors el Metropolit­ano el nom de João Félix. Els últims minuts, l’Espanyol va patir de valent. Van entrar Pol Lozano i Omar per Óscar Gil i Aleix Vidal. Canvis sobretot per perdre temps.

L’àrbitre canari va donar cinc minuts extra. João Félix va quedar en un mà a mà amb Lecomte, que el va treure una altra vegada la rematada. Després, Giménez va fallar a boca de gol i Molina va

rematar desviat l’última ocasió. L’Espanyol va treure un punt de molt mèrit.

 ?? Aonzalo Arroyo Moreno / Getty ?? El migcampist­a Sergi Darder va avançar l’Espanyol al Metropolit­ano en aquesta acció
Aonzalo Arroyo Moreno / Getty El migcampist­a Sergi Darder va avançar l’Espanyol al Metropolit­ano en aquesta acció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain