La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pacte amb el sector empresaria­l per estalviar energia

-

L’Executiu ha segellat un conveni de col·laboració per impulsar l’estalvi energètic amb els empresaris d’Andorra. L’acord l’han signat la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS), la Confederac­ió Empresaria­l Andorrana (CEA), la Unió Hotelera (UH), Autèntics Hotels (AH) i l’Associació d’Empreses d’Allotjamen­ts Turístics (AEAT).

La implicació del sector empresaria­l és clau per al Govern en el seu objectiu d’aconseguir un estalvi entorn del 15% del consum energètic. Sumar-hi les empreses “és clau per aconseguir l’estalvi energètic necessari”, va assenyalar la ministra Calvó, que va agrair la bona predisposi­ció del sector. En la seva opinió, “cal prendre consciènci­a de la necessitat d’adoptar patrons d’austeritat i d’estalvi energètic”.

Els representa­nts empresaria­ls van mostrar el seu compromís amb les mesures i la seva predisposi­ció a fomentar el compliment. Josep Maria Mas, president de CCIS, va indicar que alguns comerços ja pensen en decoracion­s nadalenque­s que no requereixi­n consum energètic. La presidenta d’AH, Esther Santuré, i el seu homònim d’U H, Jordi París, van assenyalar l’esforç per conscienci­ar el personal dels hotels per implementa­r petits gestos que ajudin a materialit­zar l ’estalv i. Àlex Ruiz, president de l ’A EAT, va manifestar el treball del sector turístic per evitar que les calefaccio­ns puguin superar els 20 graus. El màxim responsabl­e de la CEA, Gerard Cadena, ha animat els seus afiliats a complir les mesures pactades, que suposaran un estalvi per a les empreses i per al país.

L’acord estableix el compliment d’un decàleg de mesures, entre les quals hi ha regular la temperatur­a mínima a l’estiu en els 26 graus i la màxima a l’hivern en els 20 graus per a despatxos, comerços, restaurant­s i zones comunes d’hotels, o apagar les llums d’interiors i la climatitza­ció durant l’horari no laboral i els dies festius.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain