La Vanguardia (Català-1ª edició)

Twitter acomiada la plantilla a Espanya, però la UGT i CC.OO. reclamen la nul·litat

- REDACIÓ Madrid

Tal com temien, la gairebé totalitat de treballado­rs de Twitter a Espanya, 26 de 30, van rebre ahir el fatídic correu anunciat per Elon Musk amb la comunicaci­ó de l’acabament del seu contracte, segons van confirmar ahir els principals sindicats. La UGT i

CC.OO. es van posar ahir a disposició dels afectats per ajudar-los a defensar els seus drets laborals.

Els líders de la UGT i CC.OO. van anunciar la intenció d’aquests sindicats de denunciar la companyia dels EUA davant la Inspecció de Treball, ja que Twitter no ha respectat la legislació laboral espanyola que exigeix informar de l’acabament d’un contracte de treball, almenys amb 15 dies d’antelació.

El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, va assegurar ahir que la companyia “haurà de readmetre’ls tots”, ja que, perquè fos legal el procés, s’hauria d’haver tramitat un període de consultes i negociar durant 15 dies amb els treballado­rs i comunicar la decisió de la companyia davant l’autoritat laboral”. Un procés que Twitter ha substituït per un simple correu electrònic.

“No fer-ho així converteix els acomiadame­nts en nuls”, va emfatitzar ahir Pepe Álvarez a través d’una publicació precisamen­t en el seu compte de Twitter. Aquests acomiadame­nts, segons Álvarez, demostren la necessitat de recuperar l’autoritzac­ió administra­tiva prèvia als acomiadame­nts col·lectius perquè “la gent no pot estar tan desprotegi­da”. “Va quedar pendent a l’última reforma i és evident que l’hem de reprendre”.

Per això, va assegurar que es posa a disposició dels profession­als per prendre accions legals. “Un estat social i de dret no pot permetre que un senyor, per molt ric que sigui, deixi les persones sense feina trepitjant els seus drets. La UGT el combatrà”, va assegurar Álvarez. Una posició que també va defensar ahir el líder de CC.OO., Unai Sordo, i que s’uneix a la ja anunciada pels representa­nts dels treballado­rs als Estats Units, on Musk també sembla haver fet cas omís a les lleis que cobreixen els drets laborals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain