La Vanguardia (Català-1ª edició)

SpaceX llançarà el 2023 a l’espai el segon nanosatèl·lit de Sateliot

- Redacció Barcelona

SpaceX, la companyia dels Estats Units de fabricació aeroespaci­al i de serveis de transport espacial propietat d’Elon Musk, serà l’encarregad­a de llançar el segon nanosatèl·lit de Sateliot al primer trimestre del 2023 des de la seva plataforma de llançament orbital situada a cap Canaveral, a Florida. Un coet Falcon 9 serà l’encarregat de transporta­r el primer dels cinc nanosatèl·lits que Sateliot té previst posar en òrbita l’any que ve i amb el qual entrarà de ple en la fase comercial. Les previsions són tenir 64 nanosatèl·lits a l’aire el 2024 i 250 el 2025.

El nou nanosatèl·lit introdueix una novetat respecte a l’anterior que Sateliot va posar en òrbita el març del 2021.

A diferència d’aquell, aquest permet la connectivi­tat estàndard, fet amb el qual ja es poden començar a fer proves comercials. Això significa obrir el camí a l’adopció generalitz­ada de l’IoT sota l’estàndard 5G des de l’espai.

El nanosatèl·lit està construït amb una tecnologia a base de cubs, té la mida d’un forn microones, pesa prop de 12 quilos i se situarà en una òrbita de baixa altura, amb prou feines a uns 500 quilòmetre­s de la Terra. La seva activació permetrà augmentar la capacitat de Sateliot per a examinar-lo juntament amb les més de 500 empreses que formen l’Early Adopter

Sateliot assegura que té una cartera de negoci de prop de 1.000 milions amb diferents clients

Program (EAP). Sateliot ha assolit amb aquest programa una cartera de 1.000 milions d’euros gràcies als acords precomerci­als establerts amb aquestes empreses.

Amb l’objectiu de donar suport a aquesta fase de crei

xement, Sateliot ha obert la subscripci­ó de bons convertibl­es per un import de 10 milions d’euros, que està ja subscrita en un 40%. A aquesta operació la seguirà després l’obertura d’una ronda de finançamen­t amb què l’empresa vol aixecar 100 milions addicional­s. L’objectiu de la firma és facturar 1.000 milions i aconseguir un ebitda de 370 milions el 2026.

 ?? SATELIOT / lv ?? Nanosatèl·lit desenvolup­at per Sateliot i Open Cosmos
SATELIOT / lv Nanosatèl·lit desenvolup­at per Sateliot i Open Cosmos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain