La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PP reclama la destitució de Marlaska per la tragèdia de Melilla

- Carmen del Riego adr d

Els populars van acusar ahir Fernando Grande-Marlaska de mentir sobre la tragèdia de Melilla en què van morir més d’una vintena d’immigrants i en reclamen el cessament com a ministre de l’Interior. Fins ara el PP no havia volgut carregar contra el Govern central pel que havia passat a la frontera amb la ciutat autònoma al juny i el líder popular, Alberto Núñez Feijóo, s’havia limitat a demanar explicacio­ns i a reclamar més mitjans per a les forces de seguretat que vigilen la tanca.

Tot i això, després del viatge de la comissió d’Interior a Melilla i les imatges que es van donar a conèixer, la diputada popular que va viatjar a la ciutat, Ana Belén Vázquez, va ser la primera que va acusar el ministre de mentir. “Ahir van quedar demostrade­s les mentides de Marlaska”, va dir, i per això va demanar la compareixe­nça del ministre al Congrés, “amb llum i taquígrafs”, alhora que li va demanar que mostri totes les imatges del salt del 24 de juny.

Després, el portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, va insistir en aquesta acusació. “El ministre Marlaska ha mentit de manera flagrant sobre la tragèdia a la tanca de Melilla” i s’ha demostrat que les seves afirmacion­s eren “falses”.

Al final, la conclusió d’aquestes acusacions la va formular el número tres del PP, Elías Bendodo, que va demanar directamen­t a Sánchez que destitueix­i Marlaska, “millor avui que demà”, va dir, perquè “et pots equivocar, però no pots mentir”.

El PP, a més, ara apunta Pedro Sánchez, perquè doni la cara i aclareixi si sabia el que havia passat. Els populars, sobretot, tenen una pregunta que obre moltes incògnites. Volen saber si la Guàrdia Civil “va rebre alguna ordre indigna dels seus superiors polítics”.

Per la seva banda, el ministre de l’Interior va reiterar que no hi va haver “cap fet tràgic” en territori espanyol i va assegurar que estava disposat a comparèixe­r al Congrés perquè els grups puguin visionar totes les proves gràfiques o documental­s sense editar. Marlaska també va defensar que l’Executiu ha actuat amb “transparèn­cia”.

El ministre de l’Interior reitera que no hi va haver “cap fet tràgic” en territori espanyol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain