La Vanguardia (Català-1ª edició)

Collboni i els veïns ataquen la reforma de Colau de la ronda de Sant Antoni

- Luis Benvenuty Àlex Garl

Guerra oberta al voltant de la reforma de la ronda de Sant Antoni. Poques hores després que la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, detallés que l’avantproje­cte de remodelaci­ó acabat de proposar pels seus tècnics aglutinava totes les sensibilit­ats i demandes, que és una solució mixta i equilibrad­a, amb un únic carril bus de baixada i un altre per a les bicis, pensada a favor del consens ciutadà... el tinent d’alcalde en persona, el socialista Jaume

Collboni, el seu soci de govern tot aquest mandat, es va arremangar i va escriure un tuit per desqualifi­car aquesta proposta i manifestar el seu suport al projecte elaborat per l’Ajuntament el 2018 i descartat per la mateixa responsabl­e d’Urbanisme.

I, una hora després, la regidora de Mobilitat, la també socialista Laia Bonet, va escriure un altre tuit per accentuar encara més les seves discrepànc­ies amb els comuns. Les eleccions del maig són a prop. És el moment de marcar perfil propi. A més, les entitats veïnals de Sant Antoni i del Raval, tant les que donen suport a la tornada del transport públic al vial com les que aposten per la pacificaci­ó total, ja van manifestar la decepció amb l’última proposta de Sanz. Tots diuen que no saben per què els fan tantes preguntes si després fan el que volen. I que ja decidiran ells les mesures que prenen. La tinenta d’alcalde es troba en un compromís. Les diferèncie­s veïnals semblen irreconcil­iables. Plantegi el que plantegi serà molt criticada.

Les diferèncie­s entre els comuns i els socialiste­s en aquest tema són patents des de fa mesos.

El PSC sempre va apostar per la solució del 2018, amb carrils busos de pujada i de baixada, i també amb carrils bici i de serveis. La plataforma de veïns afectats per la gran plataforma de formigó de la ronda també va donar suport sempre a aquesta possibilit­at, tot i que també es va avenir a possibles cessions. I, de fet, a l’abril, després que aquests veïns es manifestes­sin i deixessin patent el descontent­ament per l’abandoname­nt del lloc durant dècades, tots els grups polítics, tret dels comuns, van aprovar al ple una proposició de Ciutadans que instava el govern municipal a executar aquesta iniciativa com més aviat millor.

Però, a mesura que molts veïns del Raval, que entenen que el barri necessita aire, oxigen i espais oberts, redoblaven les reivindica­cions i exigien cada vegada amb més força que l’Ajuntament no despacifiq­ués el vial, els suports polítics a la solució del 2018 es van diluir una mica. Des d’aleshores el PSC subratlla que, si surt una solució que faciliti el consens veïnal, l’acceptaran alegrement. Realment no hi ha més bon moment (polític) per burxar la ferida.

El PSC aprofita la decepció ciutadana i alimenta les discrepànc­ies amb els seus socis de BComú

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain