La Vanguardia (Català-1ª edició)

Alegria al Gòtic després de la salvació de l’escola Sant Felip Neri

- Luis Benvenuty Àlex Garl

El pas de l’escola concertada Sant Felip Neri al sistema públic va desencaden­ar ahir l’alegria entre molts pares del barri Gòtic de Barcelona. La nova titularita­t del centre garanteix en garanteix la supervivèn­cia, però la satisfacci­ó ciutadana va més enllà. Hi ha hagut moltes mobilitzac­ions els últims mesos. El Gòtic és el barri de la gentrifica­ció de veïns i comerços, del monocultiu turístic. Per molta gent, viure-hi és un acte de resistènci­a.

I els centres educatius són un punt de trobada, un referent on la gent explica les seves coses, cada dia, encara que sigui durant uns minuts. I, en el cas del Sant Felip Neri, molt més. Perquè el seu pati sempre va ser la seva històrica plaça, i fins i tot van haver de posar tanques perquè les excursions guiades no deixessin les criatures sense esbarjo.

Va ser el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, qui va anunciar la integració del centre a la xarxa pública per al curs que ve i va agrair la perseveran­ça de les famílies. L’alcaldessa Ada Colau també va destacar l’entrega de les famílies. Aquesta passa es fa després de l’acord amb la Congregaci­ó de l’Oratori de Sant Felip Neri, els propietari­s de la finca del centre, perquè en faciliti el lloguer i es garanteixi la continuïta­t de l’escola inaugurada el 1959 i gestionada la Fundació Torras i Bages. El president d’aquesta entitat, Ignasi García, va reconèixer que ja no podien mantenir el centre, i va agrair als pares i les institucio­ns que hagin fet possible la continuïta­t de l’escola.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain