La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Triptych’, la trilogia teatral que viatja per la naturalesa humana, arriba al TNC

- Yasmina Naranjo

Cap a on va la civilitzac­ió humana? Quin és l’objectiu de la vida? Què succeeix quan dos enamorats es troben sols en una illa deserta? Aquestes són algunes de les reflexions que trasllada la companyia belga Peeping Tom a l’espectador amb la nova trilogia Triptych, composta per les coreografi­es que va crear per a la Nederlands Dans Theater The missing door, The lost room i The hidden floor, que arriben avui al TNC i es podran gaudir fins al 20 de novembre.

Sota la direcció de Gabriela Carrizo i Franck Chartier, la funció pretén submergir el públic en un misteriós viatge, de dues hores de durada, pel món dels somnis i on els personatge­s intentaran crear una nova versió de la realitat. Tal com diu la companyia: “un viatge laberíntic pels passadisso­s de la memòria, on el temps i la premonició giren al voltant de les il·lusions, les utopies i l’amor”.

Aquest viatge comença dins d’un vaixell que conté moltes portes i passadisso­s ( The missing door), com la pura imatge d’un laberint, i transcorre dins d’una de les habitacion­s del vaixell (The lost room) fins que té lloc un accident deu anys després, a causa de catàstrofe­s naturals, i els passatgers del vaixell es veuen obligats a sobreviure a la deriva ( The hidden floor). A partir d’aquí, sorgeix una apassionad­a història romàntica entre dos dels superviven­ts, que lluitaran pel seu destí. D’aquesta manera, el vaixell és símbol d’immigració i, alhora, escapatòri­a cap a un lloc millor.

La dansa també és una de les protagonis­tes i pren vida en un context desolador i de supervivèn­cia en el que “gràcies a l’amor potser es pugui sobreviure”, assegura el director Franck Chartier. Així mateix, la tècnica és fonamental a la posada en escena, que combina amb els petits detalls aconseguin­t un toc de qualitat des del punt de vista cinematogr­àfic.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain