La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Espanyol vol pescar al riu agitat del Vila-real i Setién

- r tíepurfò SaRcelona

Moltes vegades a l’Espanyol se li ha adjudicat l’etiqueta d’equip aspirina. Històricam­ent, quan un club arriba necessitat, els blanc-iblaus solen ser un perfecte rival per prendre aire, canviar de dinàmica i agafar embranzida. Però Diego Martínez intentarà deixar enrere aquesta imatge dels pericos. L’Espanyol no vol desaprofit­ar la crisi del Vila-real, després de la sortida d’Emery, per sumar la seva tercera victòria a Primera.

L’empat obtingut diumenge al Metropolit­ano, jugant una hora amb un jugador menys per la vermella a Cabrera, ha ensenyat el camí als pericos, que fa tres setmanes que no perden. “Va ser un partit èpic. Ens ha donat una injecció de confiança i positivita­t”, va reconèixer el tècnic, que és conscient que un triomf i aconseguir els 15 punts permetran al projecte afrontar les set setmanes d’aturada del campionat amb tranquil·litat, sense dubtes i, sobretot, lluny del descens.

Les aigües baixen tèrboles al conjunt castellone­nc, que no ha guanyat cap dels quatre partits en què Quique Setién s’ha assegut a la banqueta. El tècnic càntabre es va tancar ahir durant més de dues hores amb els seus futboliste­s per aclarir conceptes. “Quan tu planteges una cosa diferent del que s’ha estat fent, es pot instaurar més ràpid si hi ha resultats. No és el cas, però això ja m’ha passat en altres llocs on he estat. Jo les coses les tinc clares”, va dir Setién, que va sentir crits de “Ves-te’n ja” després de la tercera derrota seguida.

Per a l’Espanyol, serà clau que Joselu recuperi el seu olfacte golejador. El gallec va marcar set gols les nou primeres jornades, però s’ha quedat sec les últimes quatre. Darder i Lazo han minimitzat la mala ratxa del davanter.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain