La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’homosexual pateix un “mal mental”, diu un dirigent qatarià

- T3%& '( SaRcelona

Un ambaixador de la Copa del Món de Qatar ha descrit l’homosexual­itat com “un mal mental”. En una entrevista amb l’alemanya ZDF, l’exjugador de la selecció nacional qatariana Khalid Salman, ambaixador del campionat, va explicar que aquesta orientació sexual “està haram [prohibit] perquè danya la ment” i va reconèixer que tenia un problema amb els nens que veuen persones homosexual­s.

“Durant la Copa del Món passaran moltes coses al país. Hauran d’acceptar les nostres regles”, va dir Salman abans de ser interrompu­t per un oficial de premsa del comitè organitzad­or. L’entrevista forma part d’un documental que emetrà aquesta nit ZDF.

Quan només falten dues setmanes per al Mundial, el país es prepara per rebre 1,2 milions de visitants internacio­nals durant el mes que durarà el torneig, enmig de crítiques sobre les reiterades violacions dels drets humans a l’emirat.

L’homosexual­itat és il·legal a Qatar, malgrat que els organitzad­ors insisteixe­n que les parelles homosexual­s no han d’estar amoïnades. L’emir de Qatar, el xeic Tamim bin Hamad al-Thani, havia assegurat el 21 de setembre que tots els aficionats serien benvinguts “sense discrimina­ció” durant el torneig (del 20 de novembre al 18 de desembre), en una aparent voluntat de tranquil·litzar la situació amb la benvinguda als visitants LGTBI+.

La FIFA havia reafirmat que les banderes de l’arc de sant Martí, símbols de la comunitat LGBTI+, estarien autoritzad­es al voltant dels estadis. Els capitans de diferents equips europeus, incloent-hi Anglaterra, França i Alemanya, portaran braçalets amb arcs de sant Martí amb el missatge “One love” com a part d’una campanya contra la discrimina­ció.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain