La Vanguardia (Català-1ª edició)

Grifols apunta a ingressos rècord de fins a 6.000 milions d’euros

El grup guanya 188 milions els primers nou mesos de l’any, un 30% menys que el 2021

- Redannió Barcelona

La multinacio­nal d’hemoderiva­ts Grifols va augmentar els ingressos del tercer trimestre un 37% en termes reportats, fins als 1.541 milions d’euros, impulsada pels resultats de Biopharma, que va facturar 1.265 milions d’euros, un 49% més. Aquest creixement situa els ingressos dels primers nou mesos de l’any en 4.351 milions d’euros, amb un increment d’un 18,8% en termes reportats en relació amb un any abans, va comunicar la companyia catalana aquest dimarts a la CNMV.

Per al conjunt de l’exercici, la multinacio­nal preveu arribar a una xifra d’ingressos rècord, d’entre els 5.800 i els 6.000 milions d’euros. D’aquesta manera, les vendes del 2022 superarien les de fa dos anys, quan van ascendir als 5.340 milions (4.933 milions d’euros el 2021).

Ara bé, els beneficis no apunten a la mateixa direcció de superar els nivells de fa dos anys. Grifols ha guanyat 188 milions d’euros els primers nou mesos de l’any, un 30% menys que el mateix període del 2021. L’exercici complet del 2020 va guanyar 619 milions d’euros. La multinacio­nal va informar que el nivell de beneficis d’aquest 2022 està condiciona­t per l’augment de les despeses financeres relacionad­es amb l’adquisició de Biotest. El volum de plasma obtingut creix un 25% fins ara.

“Actualment, continuem desplegant mesures de disciplina financera i control de costos per millorar el flux de caixa i el perfil de despeses, així com prioritzar la reducció del deute. Aquests esforços, juntament amb les oportunita­ts comercials i el potencial inherent de Biotest, continuara­n impulsant els resultats de Grifols”, va afirmar Steven F. Mayer, acabat de nomenar president executiu del consell d’administra­ció.

Al juny Grifols va informar que el deute era de prop de 9.000 milions, cosa que va provocar una caiguda de l’acció. La multinacio­nal ha assegurat que està centrada a “millorar el flux de caixa i el perfil de despeses, reduir el deute, capturar oportunita­ts comercials, desbloquej­ar el valor substancia­l de l’adquisició de Biotest i racionalit­zar l’organitzac­ió”. La ràtio de palanqueja­ment reportat es redueix a 8,6 vegades, i s’espera que a finals del 2022 disminueix­i a 7,9 vegades. L’acció de Grifols va avançar un 5,9% a la sessió d’ahir.

El grup ha explicat que el nivell de cotització actual (l’acció ha retrocedit un 47% des de començamen­ts d’any) “no afavoreix una ampliació potencial de capital” per reduir el deute. La companyia també té sobre la taula la possibilit­at de vendre algun actiu.

L’acció avança un 5,9% a la sessió de dimarts; la companyia descarta ara per ara una ampliació de capital

 ?? Bardi Play ?? Els consellers delegats de Grifols, Víctor Grifols i Raimon Grifols
Bardi Play Els consellers delegats de Grifols, Víctor Grifols i Raimon Grifols

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain