La Vanguardia (Català-1ª edició)

Plorar un gos

- Margarita Puig

LPodem ser una secta estranya, però aturem els nostres millors moments

legeixo la columna de Sergio Heredia “Vaig veure morir el meu gosset” i ploro. Sí ploro. Ploro pel seu gos Jackson, que se’n va anar sent un cadell d’una forma terrible. Engolit sota les rodes d’un camió de recollida de residus i gairebé a les portes de casa. Sí, ploro i ploro molt i sense vergonya. I, de pas, ploro per les tensions que no deixo anar ni xisclant en el tancament de totes i cadascuna de les meves pràctiques diàries de vinyasa (a la professora li ha agafat per fer això i, creguin-me, és una teràpia que funciona sense arribar als insults i les botifarres que promou el rage ioga), però sobre tot ploro per tots els gossos que m’han deixat a mi i als meus.

Així que ploro per la Shira, l’elegant dogo que just ahir, ja molt velleta, va deixar un buit més exagerat que la seva pròpia mida. I ploro pels seus germans Marco Antonio, César i Margot, que fa ja molts anys són una enorme absència.

I com una llàgrima porta a l’altra, recupero les infinites que em va causar l’adeu del

Bronco, el presa canari amb carnet de gos perillós que fa dues dècades em va ensenyar, com el Jackson va fer amb el Sergio, a comprendre aquells que fumen i passegen els seus gossos perquè fumant o passejant-los a ells fins els més moguts aprenen a “aturar el dia”. A viure, o imaginar, històries extravagan­ts. I ja posats, i sent el meu un plor fàcil, també ploro pensant en el dia en què em falti el Titus, el jack russell que va arribar a casa fa dos anys i es diu així no per la discoteca sinó per l’emperador romà més breu de la història. Ploro de pensar quan s’acabin els meus passejos amb ell, sola, en família o amb el senyor que, tip del fet que se li mengés el sofà, els cables i les portes, me’l va vendre a preu de saldo a canvi que li respectés el nom.

I ploro, i ja eixugo amb això les meves llàgrimes, agraïda de ser acceptada en aquesta secta estranya que integrem els que som tan capaços de plorar un gos com d’aturar els nostres millors moments.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain