La Vanguardia (Català-1ª edició)

Salut incorpora 70 higieniste­s dentals als CAP i n’espera 365 per al 2023

- Redacció Eduaro Pd

Els centres d’atenció primària (CAP) a Catalunya incorporen fins a finals d’any 70 higieniste­s dentals i s’espera que n’hi hagi 365 el 2023. El CAP d’Arbúcies (Selva) serà un dels primers que incorporar­à aquest nou perfil profession­al entre els sanitaris del centre. El president de la Generalita­t, Pere Aragonès, va anunciar la mesura ahir a l’ambulatori esmentat i va explicar que es preveu una partida de 2,8 milions d’euros

aquest 2022 i una altra de 14,5 en els pressupost­os del 2023.

Tant Aragonès com el conseller de Salut, Manel Balcells, van explicar que la mesura respon a la voluntat de potenciar l’atenció primària com a “columna vertebral” del sistema de Salut amb noves figures i fer arribar aquests serveis, habitualme­nt assumits per la sanitat privada, a tota la població, per garantir l’accés a la salut bucodental “en igualtat de condicions” per a tots els ciutadans, independen­tment d’on visquin i de la seva situació socioeconò­mica.

A més, ha insistit en la importànci­a que el Govern, des del sistema sanitari públic, “pugui avançar en aquests serveis”, i ha assenyalat que els primers beneficiat­s seran els nens i adolescent­s, dones embarassad­es i persones en situació de vulnerabil­itat econòmica. Amb la incorporac­ió d’aquests profession­als s’inicia el desplegame­nt de la Llei de salut bucodental del 2002 i es comença a ampliar la cartera de serveis bucodental­s, augmentant les activitats preventive­s dirigides a la comunitat i millorant el seguiment de les malalties en grups de risc.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain