La Vanguardia (Català-1ª edició)

La propietàri­a russa recupera el seu pis ocupat malgrat les amenaces

- Redacció Barcelona

La propietàri­a russa que havia denunciat l’ocupació d’un pis seu per part d’una dona i la seva filla ucraïneses, que al·legaven la seva condició de refugiades malgrat haver arribat a començamen­ts del 2020, va poder recuperar finalment ahir el seu habitatge. La comitiva judicial va arribar a primera hora del matí i va trigar una hora i mitja a accedir al pis, que era buit.

Les dues portes d’accés estaven tancades i bloquejade­s per dins, segons va explicar la lletrada de la propietàri­a, Carla Duran, advocada del bufet Pérez Bernalte, i se sentien els lladrucs d’un gos. Tot i això, quan van accedir-hi, va resultar que el pis era buit –després de bloquejar les portes els ocupes van sortir per una finestra– i els lladrucs, gravats. L’advocada afirma que va ser necessària l’actu

ació de l’Arro per fer caure la porta amb la maça. “Si hi ha animals dins de l’habitatge i no hi ha una protectora, la comitiva judicial suspèn el desnonamen­t per seguretat”, va apun

tar la lletrada. Ahir, la protectora estava oficiada. Els advocats asseguren que durant tota la setmana passada “tant nosaltres com la procurador­a i la propietàri­a hem rebut trucades constants i missatges del Sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs que ens instaven a reunir-nos per arribar a un acord, que era pagar-nos un import a canvi que lliuréssim l’habitatge i l’abandonéss­im”. Altrament, boicotejar­ien el desnonamen­t, cosa que no va passar.

Precisamen­t ahir, Junts va anunciar una ofensiva contra les ocupacions delinqüenc­ials i conflictiv­es. El grup impulsarà diferents canvis legislatiu­s al Congrés, al Senat i al Parlament perquè aquest tipus d’ocupacions es puguin resoldre en 48 hores amb mesures que inclouen dotar d’eines comunitats de propietari­s i alcaldes per iniciar accions judicials quan el titular de la finca no ho faci.

 ?? Mané Espinosa ?? La comitiva judicial arribant al pis, a Sant Adrià de Besòs
Mané Espinosa La comitiva judicial arribant al pis, a Sant Adrià de Besòs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain