La Vanguardia (Català-1ª edició)

Warren Beatty, acusat d’abús sexual

La demandant assegura que l’actor la va forçar el 1973, quan era menor d’edat

- Isabel Clarós ANGELlWIN

Hollywood torna a estar en el punt de mira per una altra denúncia d’abús sexual. Una dona anomenada Kristina Charlotte Hirsch va presentar dilluns una demanda al Tribunal Superior de Los Angeles contra Warren Beatty (85). Segons la demandant, l’actor la va forçar el 1973, quan ell tenia 35 anys, i era un dels seductors del cinema, i ella era una menor de 14.

En la denúncia, Hirsch no cita en cap moment Warren Beatty, sinó que s’hi refereix com el nominat a un premi de l’Acadèmia pel seu paper a Bonnie i Clyde. Assegura que va conèixer l’actor en un set de rodatge (no especifica què estava rodant). Afegeix que li va trucar diverses vegades per telèfon, la va passejar amb el cotxe i la va convidar a l’hotel on s’allotjava.

Sempre segons la demanda, l’actor llavors “va utilitzar la seva posició i el seu estatus com un adult i una estrella de Hollywood per forçar la demandant, llavors una menor d’edat, a tenir contactes sexuals diverses vegades, incloent-hi sexe oral, sexe simulat i finalment coit forçat”, diu el document.

En aquell moment l’adolescent Hirsch estava “inicialmen­t emocionada” per la situació, que ella va interpreta­r com una relació romàntica, afegeix el text.

La demandant, que viu a Louisiana, ha presentat la denúncia a Los Angeles, en virtut d’una llei de Califòrnia del 2019 que permet aquest tipus de denúncies de manera retrospect­iva quan estan relacionad­es amb l’abús sexual infantil. Hirsch demana compensaci­ó per danys psicològic­s, mentals i emocionals. Els representa­nts legals de l’intèrpret no han respost ara per ara a les consultes sobre aquest cas.

Fins que es va casar amb Annette Bening, el 1991, l’artista, que ara té 85 anys, tenia fama de seductor

Warren Beatty és el germà petit de l’actriu Shirley MacLaine. La pel·lícula Esplendor a l’herba, el 1961, el va llançar a la fama, amb 24 anys, i després van arribar èxits com Bonnie i Clyde, Xampú, El cel pot esperar, Rojos i Dick Tracy.

Paral·lelament a la seva sòlida carrera cinematogr­àfica, es va anar guanyant una reputació de trencacors. Presumia de tenir relacions sexuals cada dia, i fins i tot Woody Allen va dir d’ell: “M’agradaria reencarnar-me a les gemmes dels dits de Warren Beatty”. Entre les seves parelles més reconegude­s destaquen Natalie Wood, Julie Christie, Jane Fonda, Diane Keaton, Joan Collins, Britt Ekland, Brigitte Bardot, Isabelle Adjani, Carly Simon, Cher, Daryl Hannah i Madonna.

El 1991 Beatty va rodar Bugsy. Tenia 54 anys i es va enamorar de la seva companya de rodatge, l’actriu Annette Bening, 21 anys més jove que ell. El 3 de març de l’any següent es van casar en una cerimònia íntima. Dos mesos abans s’havien convertit en pares de la Kathlyn. Als 14 anys va revelar que en realitat era un home transgèner­e, i es va canviar el nom pel de Stephen Ira. El matrimoni té tres fills més, Benjamin, Isabel i Ella. ●

 ?? ANGELA WEISS / AFP ?? Matrimoni. Anvan casar el nette Bening i 1992. Tenen Warren Beatty quatre fills:Stepes van conèixer hen Ira (abans el 1991 al rodatKathl­yn), Benjage de ‘Bugsy’ i es min, Isabel i Ella
ANGELA WEISS / AFP Matrimoni. Anvan casar el nette Bening i 1992. Tenen Warren Beatty quatre fills:Stepes van conèixer hen Ira (abans el 1991 al rodatKathl­yn), Benjage de ‘Bugsy’ i es min, Isabel i Ella

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain