La Vanguardia (Català-1ª edició)

Springstee­n versiona clàssics del soul i el rhythm & blues a ‘Only the strong survive’

- E. Linés ÀlexeGarl

Bruce Springstee­n publica avui un àlbum que es podria qualificar d’insòlit titulat Only the strong survive (Sony) en què ofereix un respectuós homenatge a una de les seves fonts d’inspiració musical en forma de versions de clàssics del soul i del rhythm and blues.

L’àlbum, produït amb el seu enginyer de referència, Ron Aniello, recupera algunes peces icòniques de segells llegendari­s com Tamla Motown, Stax, Gamble i Huff. El Boss hi ofereix el seu homenatge particular a noms com Aretha Franklin, The Temptation­s, Diana Ross o The Four Tops. En un vídeo promociona­l que acompanya el llançament de l’àlbum, Springstee­n confessa amb entusiasme que “el soul, amb el gòspel, és part de la música vocal més bonica que s’ha gravat mai”.

En aquesta relectura de 15 clàssics, l’autor de Born to run n’ofereix la seva versió, però sense ànim de transforma­r-los. En aquesta llista d’escollits hi ha temes com el que dona títol al volum, un èxit de Jerry Butler del 1968, o Nightshift, dels Commodores i dels vuitanta. I també el primer single de l’àlbum, Do I love you (indeed I do), escrit per

Frank Wilson el 1965; Don’t play that song, un dels èxits escrits per Ben E. King el 1962, o Someday we’ll be together, que va ser tot un hit de Diana Ross amb The Supremes a finals dels anys seixanta.

Mirant de reüll la seva gira europea, que començarà a l’Estadi Olímpic de Barcelona el 28 i el 30 d’abril del 2023, el músic nordameric­à ha elaborat una obra en què ha comptat amb la veu de Sam Moore en un parell de cançons i la seva E Street Band a la secció de vents.

 ?? MARIO AN  ONI   Re  er ?? Springstee­n diumenge
MARIO AN ONI Re er Springstee­n diumenge

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain