La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un Madrid sense màgia guanya demanant l’hora

Els blancs se’n van a l’aturada a 2 punts del Barça després de guanyar un Cadis molt defensiu en una altra actuació discreta

- Carlos Novo

El Reial Madrid va tirar endavant el partit contra el Cadis amb una altra actuació molt discreta i se’n va a l’aturada a dos punts del Barça. El millor que li pot passar a aquest equip ara és que vingui el Mundial i deixi de pensar-hi. Fa tres setmanes que els blancs estan poc fins, molt desdibuixa­ts. Han perdut l’espurna i la intensitat amb què van començar la temporada, i el seu joc s’ha vulgaritza­t fins al punt de ser ara gairebé irreconeix­ibles.

Carlo Ancelotti va treure el seu onze de gala, tret de l’absència ja una mica crònica de Benzema, que en aquest moment de la temporada només ha jugat un 53% dels minuts possibles sense que se sàpiga ben bé què té. Mundialiti­s és el que es comenta a les xarxes socials i els fòrums madridiste­s.

L’única sorpresa a l’onze blanc va ser l’absència de Marco Asensio, el millor dels blancs en el naufragi col·lectiu de Vallecas. El balear se’n va anar a la banqueta perquè Tchouaméni tingués lloc al centre del camp, cosa que va enviar Valverde a l’extrem dret. El francès va ser gris.

El Cadis es va presentar al Bernabeu en llocs de descens i va justificar la seva posició. No va proposar res tret d’un curs de males maneres i murrieries consentide­s per l’arbitratge de Soto Grado, entre les quals una agressió de Fali a Rodrygo als nassos del col·legiat de La Rioja que va quedar en res.

I tot i això fins a un equip tan famèlic de futbol com el Cadis va posar en evidència la defensa del Madrid, que continua concedint massa. Els de Sergio González van poder avançar-se al marcador al minut 11 en un llançament d’Espino que se’n va anar al travesser de Courtois.

El Madrid, que ja va jugar destensat contra el Rayo, va sortir igual davant el seu públic al Bernabeu. La primera part va ser del més avorrit que s’ha vist aquesta temporada. Els blancs pràcticame­nt no van crear cap ocasió de gol, incapaços de superar les fèrries marques del rival.

Quan el partit ja se n’anava al descans sense gols, el Cadis va encaixar el primer al 41 en el seu únic error defensiu de la primera part, un córner que va derivar en una nova centrada de Kroos i un cop de cap de Militão lliure de marca al centre de l’àrea. El VAR va validar la posició del tercer gol del brasiler, que abans havia marcat a Getafe i dilluns a Vallecas.

La segona part va començar molt més divertida, amb una doble ocasió, la primera de Sobrino, que va refusar Courtois i gairebé a continuaci­ó de Valverde, la rematada del qual va desviar el lateral Iza quan ja es colava la pilota. Va ser un miratge perquè aviat tot va tornar al seu curs del primer temps. El Madrid dominava però sense fer mal perquè no trobava la manera de superar l’espessa defensa visitant d’un Cadis que només aspirava a arribar viu als últims deu minuts.

La incertesa va semblar acabar al 70, quan, després d’un rebuig, Kroos va engaltar un xut ajustat al pal que es va convertir en el 2-0. Tot seguit, després d’una gran jugada de Vinícius, Modric va fallar el gol més fàcil de la seva vida. Va ser un error que hauria pogut costar car al Madrid perquè després d’un mal blocatge de Courtois, Lucas Pérez va marcar el 2-1 al 81. El Madrid va acabar amb canvis defensius, protegint la victòria per la mínima. Espino va tenir un cop de cap per empatar el partit.

?? Manu Fernandez / AP ?? Éder Militão va marcar de cap el primer gol del Reial Madrid contra el Cadis
Manu Fernandez / AP Éder Militão va marcar de cap el primer gol del Reial Madrid contra el Cadis