La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça fa un altre pas endavant conquerint Tel-Aviv

- Luis Buxeres FaIEDMANa

La Mà d’Elies és sempre una gran vara de mesurar. I el Barça de Jasikevici­us, després d’un inici de temporada una mica titubejant, va treure ahir un excel·lent al pavelló macabeu, on encara no havia guanyat ningú aquest curs. Els blaugrana continuen escalant a la classifica­ció de l’Eurolliga gràcies a una meritori triomf contra el Maccabi a Tel-Aviv que corrobora que el seu grau de maduresa com a equip no para de créixer.

Amb sis cares noves aquest curs, el Barça dona clars senyals d’anar assimilant cada vegada millor els sistemes i la manera de treballar del seu entrenador, i manté intactes les aspiracion­s de glòria a final de temporada.

L’encert blaugrana des del triple va començar escrivint el guió del partit. Laprovitto­la, màxim anotador de la nit amb 19 punts malgrat quedar inèdit a l’últim quart, va ser el millor en aquest aspecte, amb un espectacul­ar 6 de 12. Una inspiració que va permetre al Barça marcar les primeres diferèncie­s (18-23, m 16). Però res no és fàcil a Tel-Aviv, i tampoc guanyar un partit de bàsquet. El Maccabi es va obstinar per intentar imposar el seu endimoniat ritme de joc i en el segon acte ho va aconseguir. Va començar a córrer i la irrupció de Lorenzo Brown va tombar el marcador i va desmanegar els blaugrana. Tant que Kalinic va cometre un error terrible a l’última jugada de la primera meitat que va suposar un triple sobre la botzina del Maccabi per anar-se’n guanyant als vestidors (43-40).

Amb els pivots barcelonis­tes molt carregats, els de Kattash van aprofitar la inèrcia per anar-se’n fins al 50-44. La resposta va arribar amb la firma de Laprovitto­la, amb dos triples que van iniciar un 0-10 de parcial que va començar a decantar el marcador. Als últims deu minuts va emergir la figura de Higgins, cada vegada més a prop de la seva millor versió, que no només va firmar 15 punts sinó que va firmar diverses accions defensives de molt mèrit que van lligar la victòria del Barça. La primera a Tel-Aviv des del 2016.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain