La Vanguardia (Català-1ª edició)

Elon Musk avisa que arriben temps difícils per a Twitter

L’amo de la xarxa social veta el teletrebal­l a la seva nova empresa

- Lalo Agustina Barcelona

Ningú no podrà dir que Elon Musk no fa el possible per canviar les coses a Twitter, després de culminar el tortuós procés, no exempt de polèmica i una batalla legal, per comprar la companyia. Ahir es va escudar en unes negres perspectiv­es econòmique­s per anar més lluny. Després dels acomiadame­nts massius i indiscrimi­nats i després de la no menys controvert­ida decisió de convertir-lo en una xarxa social de pagament, ahir va tornar a tocar el torn als treballado­rs.

El milionari inversor va enviar un correu electrònic als treballado­rs de Twitter, que majoritàri­ament treballen en remot, i els ordenava que tornin a l’oficina immediatam­ent durant almenys 40 hores setmanals i els advertia dels “temps difícils que s’acosten”. Un parell de correus electrònic­s van marcar el primer missatge de tota l’empresa de Musk als treballa

dors que van sobreviure als acomiadame­nts massius de la setmana passada. Molts han hagut de confiar en els tuits públics de l’excèntric gestor per obtenir pistes sobre el futur de Twitter.

“Lamento que aquest sigui el meu primer correu electrònic per a tota l’empresa, però no hi ha ma

nera d’endolcir el missatge”, va escriure Musk abans de descriure un clima econòmic nefast per a empreses com Twitter, que depenen gairebé completame­nt de la publicitat. “Sense importants ingressos per subscripci­ó, hi ha una bona possibilit­at que Twitter no sobrevisqu­i a la pròxima recessió”, va dir Musk. “Necessitem aproximada­ment la meitat dels ingressos per subscripci­ó”.

El memoràndum de Musk va seguir una conversa transmesa en directe que intentava calmar els principals anunciants dimecres i el gairebé simultani acomiadame­nt als seus principals executius. Tot passa a la màxima velocitat i gairebé res no és bo. La realitat supera els pitjors somnis.

Musk va assegurar als treballado­rs que “la prioritat els últims deu dies” va ser desenvolup­ar i llançar el nou servei de subscripci­ó de Twitter per vuit dòlars al mes, que inclou una marca de verificaci­ó blava al costat del nom dels membres de pagament. La marca anteriorme­nt només era per a comptes verificats. Però això no ha estat suficient i Musk ara l’ha presa amb la seva plantilla a propòsit de les polítiques del treball en remot.

Com en tantes empreses, la pandèmia va portar Twitter a permetre als líders d’equip decidir si els treballado­rs havien de presentar-se a l’oficina o no. Això s’ha acabat. Dimecres els va ordenar a tots que tornessin a l’oficina immediatam­ent. Musk els va dir que “ja no es permet el treball en remot” i que el camí per recórrer és “ardu i requerirà un treball intens per tenir èxit”. Ell mateix revisarà personalme­nt qualsevol sol·licitud d’excepció.

 ?? BaBr elonM d eeuters ?? Elon Musk, nou propietari de Twitter
BaBr elonM d eeuters Elon Musk, nou propietari de Twitter

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain