La Vanguardia (Català-1ª edició)

ACS duplica beneficis i guanya 480 milions d’euros fins al setembre

- Redacció CAdrid

El Grup ACS va registrar durant els nou primers mesos del 2022 un benefici net de 480 milions d’euros, quantitat que suposa duplicar els resultats obtinguts al mateix període del 2021, una vegada descomptad­a la contribuci­ó de l’activitat de Serveis Industrial­s venuda a Vinci al mes de desembre, segons la informació remesa a la Comissió Nacional de Mercats i Valors (CNMV).

Les vendes van assolir els 24.526 milions d’euros, amb un creixement d’un 20,4% respecte a l’any anterior. A causa de la forta activitat internacio­nal del grup, tenint en compte l’efecte dels tipus de canvi l’increment quedaria delimitat a un 10,6%.

El benefici brut d’explotació (Ebitda) va ascendir a 1.263 milions d’euros, un 8,4% més que al mateix període que l’any anterior, impulsat per la contribuci­ó d’Abertis. La concession­ària d’autopistes va registrar un ebitda de 133 milions d’euros, un 23% més, cosa que va permetre que l’àrea de Concession­s registrés un creixement total d’un 36,1% fins als 145 milions. Tot i així, una vegada més Construcci­ó va ser l’àrea amb més pes en el benefici d’ACS, 255 milions, un 22% més que l’any anterior. 22 milions més procedeixe­n del benefici de l’àrea de Serveis, a través de Clece, un 5,5% de creixement.

El grup va aconseguir una forta reducció del deute, que es va situar en 288 milions al setembre, davant els 3.573 registrats en el mateix període de l’any anterior. La dada es reporta després d’haver destinat 1.502 milions d’euros a adquisicio­ns estratègiq­ues com l’oferta pública d’adquisició del total de capital de la seva filial australian­a Cimic i l’adquisició d’un 14,46% de Hochtief.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain