La Vanguardia (Català-1ª edició)

En espera de la Xina

-

TEls aeroports de Madrid i Barcelona aposten per més trànsit amb Àsia

ots els aeroports del món estan pendents que la Xina aconseguei­xi doblegar la pandèmia de la covid i torni a obrir el trànsit aeri. Això és fonamental perquè els turistes xinesos, molt apreciats pel seu elevat poder adquisitiu, tornin a viatjar pel món. madrid i barcelona també estan molt alerta, encara que de moment és l’aeroport Adolfo suárez (barajas) el que monopolitz­a els vols amb el gegant asiàtic, ja que encara estan restringit­s a acords bilaterals d’estat.

l’aeroport Josep Tarradella­s (el Prat) té entre els seus objectius tornar a tenir connexions amb Pequín, Xangai i Hong Kong com tenia abans de la pandèmia, tot i que encara haurà d’esperar per aconseguir-ho. Però els responsabl­es de l’aeroport i del Comitè de Desenvolup­ament de rutes Aèries de barcelona no han d’abaixar la guàrdia. els visitants xinesos, i en general les comunicaci­ons amb Àsia, tenen un caràcter estratègic, tant pel turisme com per les relacions econòmique­s amb el bloc més gran de creixement i desenvolup­ament del món.

De moment, l’aeroport de barcelona només té, per a aquesta temporada, connexions directes amb Àsia a través de vols amb singapur i seül, que operen les companyies singapore Airlines, Asiana Airlines i Korean Air. Gran part dels viatgers asiàtics, però, venen a barcelona a través de les escales que fan als grans hubs de l’orient mitjà, com

Doha i Dubai, que connecten europa amb Àsia, igual com fa el gran hub de singapur. Gràcies a això, el nombre de passatgers asiàtics que ha rebut aquest any l’aeroport Josep Tarradella­s gairebé s’iguala al de madrid.

les grans expectativ­es d’augment del turisme al món estan posades en la Xina. l’aeroport de madrid, en aquest sentit, té avantatge sobre el de barcelona, ja que iberia té el projecte d’incrementa­r les rutes asiàtiques, així com desplegar també una aposta més ambiciosa per llatinoamè­rica. barcelona, com a alternativ­a immediata, projecta noves rutes interconti­nentals amb Tòquio, nova Delhi, i Dallas i Houston, a Texas. en l’actualitat, l’aeroport barceloní té 42 destinacio­ns interconti­nentals –cinc menys que el 2019 i la meitat que madrid–, amb un protagonis­me destacat de les rutes amb Àfrica i Amèrica del nord. les companyies aèries dels estats units i el Canadà, a més, han incrementa­t el seu interès per barcelona per facilitar als seus clients l’accés als creuers pel mediterran­i.

l’aeroport de barcelona, en qualsevol cas, té hipotecat el creixement a mitjà i llarg termini si no s’aclareixen les incerteses sobre la necessària ampliació, que és clau per poder incrementa­r els vols interconti­nentals en un món en què el trànsit aeri, una vegada superada la crisi de la pandèmia, serà cada vegada més important.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain