La Vanguardia (Català-1ª edició)

Comença el compte enrere

Espanya es concentra avui a Las Rozas per emprendre l’aventura mundialist­a

- Luis Buxeres Barcelona

Qatar ja no és un somni. Ha deixat de ser el futur. El Mundial més polèmic i impredicti­ble de la història està a punt d’aterrar al present més rabiós de tots els aficionats al futbol. Avui comença la setmana en què Qatar i l’Equador inaugurara­n la 22a edició de la Copa del Món, diumenge a partir de les 17.00 hores a l’estadi Al Bayt. I, també avui, Espanya inicia el seu compte enrere per a l’assalt a la segona estrella. L’èxit del 2010 sembla un simple record.

Els 26 internacio­nals selecciona­ts per Luis Enrique estan citats a les 13.30 hores a la Ciutat del Futbol de Las Rozas per

emprendre una nova i il·lusionant aventura mundialist­a. Allà els espera tot l’equip tècnic que capitaneja l’entrenador asturià i tota la plantilla de la Federació que acompanyar­à els internacio­nals durant tot el seu periple. Tots els detalls importen en un torneig curt i ningú no vol deixar caps per lligar. Especialme­nt el selecciona­dor, que controla tot el que passa a l’interior dels murs de Las Rozas.

Avui a la tarda, a partir de les 18.30 h, el combinat nacional completarà la seva primera sessió d’entrenamen­t a les ordres de Luis Enrique amb el Mundial com a únic objecte de culte. Espanya debutarà a Qatar el dia 23 contra Costa Rica, en un partit que acollirà l’estadi Al Thumama, situat al sud de la ciutat de Doha, un duel que ocupa ja tots els internacio­nals.

La selecció viurà unes primeres 24 hores de concentrac­ió amb una agenda molt carregada, abans de pujar a un avió, deixar els compromiso­s enrere i centrar-se al cent per cent en el Mundial. Entre altres obligacion­s, en aquestes primeres hores frenètique­s de concentra

ció, els futboliste­s se sotmetran a la sessió oficial de fotografie­s de cara a la cita de Qatar amb la samarreta que lluirà la roja al desert.

Demà, un jugador oferirà la seva primera roda de premsa i els internacio­nals repetiran entrenamen­t a les 11.30 h. Gairebé sense temps ni per dutxar-se, l’expedició emprendrà rumb a l’aeroport de Barajas per viatjar cap a Jordània, on dijous Espanya s’enfrontarà a la selecció local a Amman en l’únic amistós de preparació per al Mundial que té planificat.

Tot i que, segurament, les primeres esgarrifan­ces de nerviosism­e es produiran divendres, quan l’expedició s’instal·li definitiva­ment al seu quarter general mundialist­a, a la Universita­t de Qatar, situada al nord de Doha, i a la tarda s’exerciti en el que serà el seu camp d’entrenamen­t fins que finalitzi la seva aventura al torneig.

Llavors, per fi Luis Enrique disposarà de cinc dies seguits en què podrà centrar tota l‘atenció en preparar el duel contra Costa Rica i analitzar en profundita­t l’evolució dels seus futboliste­s. Sense aparents problemes físics greus entre els convocats, el tècnic pararà especial atenció a la feina d’Ansu Fati, un futbolista que com ell mateix va reconèixer va ser dubte “fins a l’últim minut” per ser inclòs en la convocatòr­ia final. “La il·lusió per recuperar la seva millor versió em va poder”, admetia Luis Enrique divendres.

El davanter està jugant amb regularita­t aquesta temporada amb el Barça de Xavi, però la veritat és que no ha acabat de consolidar-se ni de bon tros com a titular indiscutib­le. Tot i que ha disputat tots els partits de la Lliga i de la Champions, Ansu amb prou feines ha vist porteria en tres ocasions i no ha acabat de deixar les millors sensacions. Per això, el selecciona­dor confia en una última empenta aquests últims dies i que la seva millor versió acabi de ressorgir. El compte enrere ha començat.

L’expedició espanyola s’instal·larà al seu quarter general de Doha divendres a la matinada

 ?? JOHN SIBLEY / Reuters ?? Espanya debutarà en el Mundial el dia 23 contra Costa Rica a l’estadi Al Thumama de Doha
JOHN SIBLEY / Reuters Espanya debutarà en el Mundial el dia 23 contra Costa Rica a l’estadi Al Thumama de Doha

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain