La Vanguardia (Català-1ª edició)

Només penso en tu

!"*ue "$ er$ ,"%$ ! Messi, Neymar i Mbappé s’acomiaden del PSG com a titulars abans del Mundial

- Carles Ruipérez Barcelona

Ja només existeix el Mundial. Ara sí. Han desaparegu­t totes les distraccio­ns i qualsevol altra obligació. Els caps dels grans futboliste­s ja són a Qatar. Ahir es van acomiadar dels seus respectius equips per embarcar-se en l’aventura de la Copa del Món. A partir d’ara Messi, Neymar i Mbappé són rivals. Com ho seran Cristiano, Casemiro i Lisandro. Final a l’angoixa i al temor –dels aficionats, dels mateixos jugadors i, esclar, dels selecciona­dors– d’una lletja entrada o d’una punxada muscular. La pròxima vegada que se’ls vegi serà defensant els colors dels seus països.

Deure e r Era el minut 75 al Parc dels Prínceps quan Galtier va ordenar un doble canvi. A la banda, preparats per entrar a la gespa, Pablo Sarabia i Hugo Ekitike. Amb el PSG guanyant 3-0 l’Auxerre, el tècnic va fer el senyal perquè es retiressin del camp Leo Messi i Neymar jr. Per a ells, era el moment de concentrar-se només en l’Argentina i el Brasil.

Kylian Mbappé sí que va acabar un partit en el qual va obrir el marcador (5-0). Ara li toca defensar la corona del 2018 a Qatar. El segon gol dels locals va anar a càr

rec de Carlos Soler, un dels elegits per Luis Enrique. És el seu tercer gol en menys d’un mes.

Els tres cracs del PSG se’n van amb els deures fets. El conjunt parisenc és líder invicte de la Ligue 1, on només ha cedit dos empats en 15 jornades, encara que el Lens, a cinc punts, no l’ha deixat marxar. El trident arriba en ple

nitud al Mundial. Messi ha respost amb 12 gols i 14 assistènci­es. Neymar porta 15 dianes i 6 passades de gol. Mbappé no s’ha quedat enrere: 18 gols i 5 passades definitive­s.

! ! " #e Cr" " $% Ni contra l’Aston Villa a la Copa de la Lliga ni contra el Fulham. Ten Hag no

ha pogut comptar amb Cristiano Ronaldo en els dos últims partits d’abans del Mundial per una malaltia. Als seus 37 anys, el portuguès només ha fet tres gols (1 a la Premier) aquest curs. El seu millor Mundial va ser el primer, el 2006, quan va arribar a semifinals. Només 7 dels seus 117 gols amb la selecció van ser a la gran cita. Mentrestan­t, sense ell, el United hauria pogut guanyar un acabat d’ascendir gràcies a un gol de l’argentí Garnacho, de 18 anys, en el minut 92 (2-1). Eriksen, que va fer el primer, es va estrenar just abans d’anar amb Dinamarca.

R"& ! "$e 'er 'er ! ( )er$ La que pot ser l’onzena Bundesliga consecutiv­a per al Bayern té emoció gràcies al Friburg, segon classifica­t després de golejar el Union Berlin, a quatre punts del gegant bavarès. La inesperada alternativ­a jugava a Segona el 2016, l’any passat va perdre la final de Copa als penals i ara està millor que el Leipzig o el Dortmund. Al Mundial se’n van Ginter i Günter (Alemanya), Doan (Japó) i Jeong Woo-Yeong (Corea del Sud) mentre Ghana espera Kyereh, lesionat.

E! *r $ + e$ Per segon Mundial seguit, Itàlia ha quedat fora. Des del 2011, només el Juventus ha arribat a una final de la Champions. Però el desgast pot ser clau a la Serie A. A Torí, perden Szczesny, Bremer, Danilo, Alex Sandro, Milik, Rabiot, McKennie, Di María, Paredes, Kostic i Vlahovic. El Milan es queda sense Theo Hernández, Rafael Leão, De Keteleare, Dest, Giroud o Kjaer. Mentre l’Inter aporta Onana, De Vrij, Dumfries, Brozovic, Lautaro i Lukaku. En canvi, el Nàpols, líder destacat, conserva Osimhen i Kvaratskhe­lia.

 ?? FRANCK FIFE / AFP ?? Kylian Mbappé celebrant el seu últim gol (ahir a l’Auxerre) abans de marxar cap a Qatar
FRANCK FIFE / AFP Kylian Mbappé celebrant el seu últim gol (ahir a l’Auxerre) abans de marxar cap a Qatar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain