La Vanguardia (Català-1ª edició)

El president del TSJC serà el ponent de la sentència de Borràs

Jesús Maria Barrientos presidirà el judici a la presidenta per prevaricac­ió i falsedat

- Toni Muñoz Barcelona

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, serà el ponent de la sentència al judici de Laura Borràs. Ho va comunicar el tribunal a les parts personades en el procedimen­t. Barrientos, que a més a més presidirà la sala, estarà acompanyat dels jutges que completara­n el tribunal. Es tracta de Fernando Lacaba, magistrat de la conservado­ra Associació Profession­al de la Magistratu­ra, i la magistrada María Jesús Manzano, de la secció d’apel·lacions. Contra aquesta resolució, les parts poden presentar recurs.

Barrientos, que va presidir el tribunal que va condemnar Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per la consulta del 9-N i també va inhabilita­r l’expresiden­t Quim Torra per haver penjat una pancarta per la llibertat dels presos del procés, va ser apartat de la vista que va jutjar l’expresiden­t del Parlament Roger Torrent i els membres independen­tistes de la Mesa de la Cambra. A petició del vicepresid­ent primer, Josep Costa, la sala el va recusar perquè va considerar que hi podia haver dubtes sobre la seva imparciali­tat recordant que el magistrat es va aixecar en senyal de protesta en una conferènci­a de Torrent al Col·legi d’Advocats de Barcelona després d’advertir que portava un llaç groc a la solapa.

El judici contra Laura Borràs encara no té data assenyalad­a. El TSJC està pendent que la suspesa presidenta del Parlament lliuri el seu escrit de defensa per al qual va sol·licitar més temps per incloure una prova pericial informàtic­a. Una vegada s’indiqui si s’accepta la prova, es dictarà una data per a la celebració del judici.

La Fiscalia demana per a Borràs una pena de 6 anys de presó i 21 d’inhabilita­ció pels delictes de prevaricac­ió i falsificac­ió en document públic.

 ?? Llibert Teixidó / ARXIU ?? Jesús Maria Barrientos
Llibert Teixidó / ARXIU Jesús Maria Barrientos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain