La Vanguardia (Català-1ª edició)

Lideratge jove i internacio­nal

La consultora Seeliger y Conde premia set joves directius per la seva trajectòri­a

- Blanca Gispert Barcelona

Hi ha un factor de sort, però no hauria arribat fins aquí sense esforç, humilitat, empatia i actitud”, explicava ahir Jordi Argemí, un dels joves directius premiats per la consultora Seeliger y Conde en els VIII premis Joves Directius amb Talent. Amb 37 anys, Argemí és el director general adjunt i director general financer de la immobiliàr­ia Neinor Homes, que va sortir a borsa l’any 2017 sota el seu lideratge. Tota una fita que la consultora va reconèixer ahir en un acte celebrat a l’escola de negocis IESE en col·laboració amb la Fundació Princesa de Girona.

En aquesta edició –que es va celebrar després de quatre anys d’aturada a causa de la pandèmia– la consultora barcelonin­a també va reconèixer la trajectòri­a de Román Campa (40), conseller delegat d’Adevinta España; Patricia Cortada (36), vicepresid­enta sènior d’aeroports a les regions d’Àsia Pacífic, Orient Mitjà i Àfrica per al grup IAG; Ana Costi (38), directora de màrqueting a Amazon per a Espanya, Itàlia i Portugal; Patricia Lajara (40), vicepresid­enta de recursos humans per a Ralph Lauren; Luis Martín Lostao (35), cap de transforma­ció de negoci per a Coca-Cola Europacifi­c Partners i Ignacio Merry del Val, líder d’operacions globals de comerç electrònic per a Ikea.

En aquesta ocasió, el jurat va estar format pels socis de Seeliger y Conde, els premiats en l’edició anterior, representa­ts per Miguel Arias Bermúdez, emprenedor i inversor al sector tecnològic; Adolfo DíazAmbron­a, secretari general de la Cambra de Comerç d’Espanya; Jon Fernández de Barrena, conseller delegat d’Altadis; i Salvador Tasqué, director general de la Fundació Princesa de Girona.

“Edició rere edició, el nostre

objectiu és reconèixer la trajectòri­a profession­al de joves directius que han assumit posicions rellevants en entorns complexos i internacio­nals”, va apuntar el president Luis Conde, que també va destacar la valentia, l’esforç i l’optimisme com a elements clau per a un bon lideratge.

“Les persones joves hem d’esforçar-nos més per demostrar les nostres aptituds i més encara si som les úniques dones a la sala”, reconeixia Patricia Cortada, que al llarg de la seva carrera com a enginyera

aeroespaci­al ha estat envoltada d’homes.

Malgrat que les dones premiades van considerar que durant la seva trajectòri­a profession­al no han estat discrimina­des (més aviat al contrari, ja que les seves trajectòri­es sempre han anat en ascens), Ana Costi va reconèixer que en algunes ocasions, les barreres són més internes que externes. “De vegades, afloren insegureta­ts vinculades al fet de ser dona que després resulta que no tenen cap sentit”, va dir.

A més, la majoria de joves directius van recordar les dificultat­s que van haver d’afrontar quan es van incorporar al món laboral, just després que esclatés la crisi financera fa més de deu anys. En el cas de Román Campa, la crisi de la pandèmia també va ser un revulsiu, tot i que va reconèixer: “Al final, l’adversitat es va convertir en una oportunita­t, ja

que vaig haver de posar més focus en les persones que en el negoci i per mi va ser un aprenentat­ge”, va apuntar el conseller delegat d’Adevinta España.

En el mateix sentit es va manifestar Ignacio Merry del Val: “L’èxit depèn de ser adaptatiu i estar al servei dels altres, i més d’actuar i menys de controlar resultats”. I també Patricia Lajara, que lidera un equip de 5.000 persones a la firma de moda Ralph Lauren i considera essencial situar els empleats al centre de tota estratègia empresaria­l.

L’èxit d’aquests directius també es mesura pel seu impacte al mercat internacio­nal. Especialme­nt, destaca la tasca de Luis Martín Lostao, que amb 35 anys està establert a Jakarta (Indonèsia) per liderar la transforma­ció del negoci de Coca-Cola Europacifi­c Partners al mercat asiàtic.

“Hi ha un factor de sort, però és clau l’esforç, l’actitud i la humilitat i l’empatia”, segons Argemí

 ?? Barcelo Teixidó ?? Román Campa, Patricia Lajara, Luis Martín Lostao, Patricia Cortada, Ana Costi i Jordi Argemí
Barcelo Teixidó Román Campa, Patricia Lajara, Luis Martín Lostao, Patricia Cortada, Ana Costi i Jordi Argemí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain