La Vanguardia (Català-1ª edició)

Griñán haurà d’ingressar a la presó en el termini de deu dies

- Chus del Pino Sevilla

José Antonio Griñán, expresiden­t socialista de la Junta d’Andalusia, ingressarà a la presó en un termini de deu dies. Ho ha determinat l’Audiència Provincial de Sevilla atenent les peticions del Ministeri Públic i de l’acusació particular, exercida pel PP.

D’aquesta manera, la justícia no espera ni que el Govern central resolgui la petició d’indult parcial per a l’exmandatar­i ni que es resolguin els procedimen­ts judicials en marxa, en concret l’incident de nul·litat presentat davant el Tribunal Suprem ni el recurs d’empara davant el Constituci­onal.

En aquesta part de la causa dels ERO es van condemnar una vintena d’ex alts càrrecs del govern socialista per haver creat i mantingut durant almenys nou anys (20002009) un entramat fraudulent de concessió d’ajuts a empreses i empleats que va generar un forat de gairebé 700 milions d’euros a les arques autonòmiqu­es.

El cas va ser jutjat en primera instància per l’Audiència Provincial de Sevilla, si bé els acusats van recórrer con

La Fiscalia va negar la setmana passada la seva petició per ajornar l’entrada al centre penitencia­ri

tra la sentència i l’afer va ser abordat pel Tribunal Suprem, que va acabar ratificant el sentit de la decisió de l’Audiència ara fa dos mesos.

L’expresiden­t socialista, condemnat a sis anys de presó i dos dies per la comissió d’un delicte de malversaci­ó, ingressarà a la presó sense que s’hagin resolt les causes judicials que manté obertes. La defensa no ha pogut fer més per evitar aquest moment.

El lletrat, José María Calero, sol·licitava a l’Audiència Provincial que no tingués en compte l’informe de la Fiscalia i al·legava que es donen uns “supòsits excepciona­ls” per deixar en suspens l’ordre d’entrada a la presó. Per exemple, feia referència tant a l’edat del seu client, 76 anys, com al suport rebut per la petició d’indult parcial sol·licitada al Ministeri de Justícia i, d’una altra banda, l’“irreprotxa­ble” currículum de l’exmandatar­i. Amb tot, no n’hi ha hagut prou per aconseguir el que pretenia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain