La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un 45% dels més grans de 75 de l’Hospitalet no tenen internet a casa

- Jose Polo ezLm’HosniJs iJ eimta

Un 45,5% de les persones més grans de 75 anys residents a l’Hospitalet de Llobregat no disposen d’internet a casa. Ho revela un estudi fet per l’Ajuntament de la segona ciutat de Catalunya i la fundació Mobile World Capital Barcelona, que es va presentar ahir a la fira Smart City Expo. Segons els impulsors, és la primera radiografi­a sobre bretxa digital en clau local que examina aquest segment de població.

En un context en què internet s’ha tornat bàsic per a tràmits tan rutinaris com fer gestions bancàries, el perfil majoritari de persona que es connecta menys a internet respon a una dona més gran de 75 anys, de nacionalit­at espanyola, que viu sola i que té un nivell d’estudis baix.

El Consistori i la fundació estan impulsant diversos programes per acostar aquest col·lectiu al món digital. Un d’ells, anomenat Endolla’t, mira de “formar formadors”, explica l’alcaldessa, Núria Marín. Busquen persones “grans, però no gaire”, d’uns 60 anys, perquè iniciïn els ancians en aquest àmbit.

En un altre es va fer un estudi sobre les necessitat­s de 200 persones dependents que viuen soles per esbrinar què podien fer les noves tecnologie­s per millorar la seva qualitat de vida. Es va llançar un repte al qual es van presentar “34 empreses, algunes d’internacio­nals”. Ara el Consistori està tramitant la compra d’algunes d’aquestes tecnologie­s per més endavant proporcion­ar-les a la població. “Volem tenir una ciutat capacitada tecnològic­ament, que totes les persones tinguin autonomia”, ambiciona Marín.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain